Aktualno POŠ Loka


VOZNI RED POŠ Loka pri Zidanem Mostu
voznica: Ida Gradišar (041 202 712)

Voni_red_Loka


 

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA NA POŠ Loka

Šolskega leta je konec. Na POŠ Loka smo konec letošnjega šolskega leta pospremili z različnimi dogodki. Bilo je čudovito, ustvarjalno in doživeto. Odšli smo na zasluženo zaključno ekskurzijo na Ajdovski gradec, v KD Loka smo si ogledali gledališko predstavo učencev centralne šole pod vodstvom Jelke Slukan, z mamico Vanjo smo pekli brezglutenske piškote in zaključili s projektom o Neži Maurer. Na zaključek smo jo povabili in ji pripravili kratek kulturni program. Za nameček smo še prespali v šoli in se poslovili do drugegega šolskega leta. Zaslužili smo si počitnice.

Karmen Škapin


UČENCI 5. RAZREDA OPRAVLJAJO KOLESARSKI IZPIT

Učenci 5. razreda opravljajo vožnjo za kolesarski izpit. Vidite jih lahko skoraj vsak popoldne, ko se pod budnimi očesi učiteljic in strašev vozijo po Loki. Nekateri so kolesarski izpit že opravili. Naj varno vozijo še naprej!

Vse čestitke, mentorica Karmen Škapin


DOGODKI V JUNIJU:

  1. 6. 2015- obisk vojakov
  2. 6. 2015- obisk učencev iz OPB- ja centralne šole
  3. 6. 2015- izmenjava z vrtcem Loka
  4. 6. 2015- obisk gledališke skupine pod vodstvo Jelke Slukan
  5. 6. 2015- zaključna ekskurzija
  6. 6. 2015- zaključek s starši in spanje v šoli
  7. 6. 2015- podelitev spričeval in priznanj

 

Obisk pisateljice Dese Muck

19. 5. 2015 nas je obiskala pisateljica, igralka, voditeljica Desa Muck. Učenci so izvedli kratek kulturni program, v katerem so peli in zaigrali odlomke njenih del. Bila je navdušena. Nato je sledil intervju, v katerem je povedala o svojih osnovnošolskih izkušnjah in pisanju knjig.

Na zaključku BZ so bili tudi učenci 4. in 5. razreda Podružnice Loka.

Julijana Majerič


 

MAJSKI DOGODKI V PODALJŠANEM BIVANJU POŠ LOKA

Učenci 3., 4. in 5. razreda POŠ Loka, smo imeli v mesecu maju pestrejše dogajanje v podaljšanem bivanju.

Obiskal nas je trener nogometnega kluba Radeče in nam predstavil in pokazal kakšne so priprave, treningi za igranje nogometa. Vadba je potekala na poligonu, kjer smo lahko vsi sodelovali. Bilo je zanimivo in tudi naporno. Trener nas je opozoril, da brez treninga ni uspešnih tekem.

Zelo smo bili veseli, ko se je našemu vabilu prijazno odzvala gospa Marjana Šantej, Sarina babica. Z gospo Marjano smo pekli piškote. Vse smo si pripravili sami. Ko smo gnetli testo, nam je gospa povedala, da so piškoti veliko slajši, če testo gnetemo z rokami, saj dodajamo testu energijo. Najbolj smo uživali, ko smo oblikovali piškote z modelčki in čakali, da se spečejo. Dobili smo recept in smo tudi doma pekli piškote. Gospa Marjana nam je obljubila, da bo še prišla v šolo in bomo skupaj pekli kruh. Komaj čakamo.

Zanimivo je bilo, ko smo izdelovali cvetlice iz krep papirja. Gospa Breda Volarič zelo rada izdeluje cvetlice iz papirja, pri delu zelo uživa in vesela je bila, da nam je lahko pokazala kako poteka izdelava. Večkrat je povedla, da moramo biti pri delu zelo natančni in tudi vztrajni. Čas, ki smo ga preživeli skupaj z gospo Bredo je prehitro minil, vendar nam je pustila nekaj pripomočkov za izdelavo in izdelujemo cvetlice v podaljšanem bivanju. Na svoje izdelke smo zelo ponosni.

V šolskem vrtu zelišča zelo dobro uspevajo. Porezali smo prva zelišča in jih pripravili za sušenje. Delo je bilo zamudno, saj smo morali potrgati veliko majhnih listkov. Sušimo jih v posebnih mrežah na podstrešju. Kuharica nam je obljubila, da se bomo osvežili s čajem, ki je zrasel na našem vrtu.

Tako smo si popestrili bivanje v podaljšanem bivanju, bilo nam je zelo lepo.

Učenci 3., 4., 5. razreda OPB, POŠ Loka


PEKLI SMO PIŠKOTE

V podaljšanem bivanju smo pekli piškote s Sarino babico.

Po njenem prihodu, smo se pripravili za peko in se pogovorili o receptu. Za testo smo potrebovali dva masla, trideset dag sladkorja, dva pecilna praška, tri jajca, limonino lupino. Iz sestavin smo zgnetli testo, ter ga dali počivat. Ta čas smo si pripravili pekač in modelčke. Testo smo razvaljali na približno pet mm. Z modelčki smo izrezali piškote in jih zložili v pekač. Pekli smo jih približno petnajst minut. Ko so se piškoti pekli smo analizirali delo.

Piškoti so mi bili zelo dobri, posebno, ker sem jih mesil sam.

Žan Rožič Pinterič 5. R., POŠ Loka

PEKLI SMO PIŠKOTE

Učiteljica Danica je v podaljšano bivanje povabila Sarino babico, da nam je pomagala pri peki piškotov.

Najprej smo si nadeli predpasnike, pripravili vse sestavine, ki jih potrebujemo za peko navadnih piškotov. Dobro smo si umili roke in vse sestavine po pravilnem vrstnem redu dali v posodo. Ko smo to naredili, smo testo dobro pregnetli in ga dali počivat. Medtem smo si pripravili modelčke. Testo je bilo pripravljeno, da smo ga lahko razvaljali in z modelčki naredili piškote. Spekli smo dva pekača piškotov. Nekaj piškotov smo pojedli takoj, ostale smo prihranili za naslednji da in jih razdelili tudi drugim učencem.

Bilo mi je zelo všeč in z veseljem bom poizkusil narediti tudi sam takšne piškote. Zahvaljujem se učiteljici Danici, da je organizirala tak dan in gospe Marjani. Ker je z veseljem prišla in nam pomagala.

Lan Dragar 5.R., POŠ Loka

PEKLI SMO PIŠKOTE

V podaljšano bivanje je prišla moja babi, da smo skupaj pekli piškote.

Po receptu, ki je bil zelo lahek, smo naredili testo. Testo smo dali počivat. Kmalu smo pričeli delati piškote. Delali smo jih z modelčki. Skoraj vse smo naredili sami. Peklo se je nekaj minut. Vsi smo bili nestrpni in smo komaj čakali, da so se spekli. Ko so se piškoti malo ohladili, smo jih takoj začeli jesti. Vsem so bili zelo dobri.

Ta dan mi je il zelo všeč, posebno, ker smo pekli z mojo babico.

Sara Šantej 4. R., POŠ Loka

DOGODKI V MAJU:

7. 5. 2015- govorilne ure
7. 5. 2015- Seja Sveta staršev POŠ Loka
od 18. 5. do 22. 5. 2015- kolesarki krožek: vožnja s kolesi za učence 5. razreda

Načrtujemo: obisk strašev in predstavitev poklicev, obisk bodočih prvošolcev med poukom in na delavnicah, urejanje vrta in okolice

ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA IN ČISTILNA AKCIJA

Od 14. 4. 2015 do 22. 4. 2015 smo imeli na POŠ Loka zbiralno akcijo starega papirja. Vsi učenci so se zelo potrudili. Hvala vsem, ki ste nam pomagali, da smo zbrali 5.800 kg starega papirja. Za okolje smo poskrbeli tudi tako, da smo očistili sprehajalno pot ob Savi. Čistilno akcijo smo imeli 24. 4. 2015 v dogovoru s Turističnim društvom Loka. Sprehajalci so zelo odgovorni do okolja in za sabo ne puščajo smeti. Veseli smo bili, saj so bile naše vreče skoraj prazne. Ko smo pot nadaljevali ob sadovnjaku proti Elektrarni Vrhovo, smo postali žalostni, saj ribiči za sabo puščajo ogromno smeti- cigaretne ogorke, pločevinke, papirčke in vrečke. Želimo si, da vsak nekaj prispeva za okolje, za sabo pospravi in naša okolica bo čista.

Karmen ŠKAPIN

DOGODKI NA POŠ LOKA V MESECU APRILU

Na podružnici Loka se je v mesecu aprilu dogajalo marsikaj zanimivega. Sodelovali smo na razstavi velikonočnih pirhov in venčkov, na obisk smo povabili gospoda Zvonka Keršiča, ki iz odpadnega materiala naredi nov ter uporaben predmet. Delo gospoda Zvonka je tako navdušil učenca 1. Razerda, da je sam izdelal uporaben voziček iz odpadnega materiala. Voziček Erika je uporaben. Obiskali smo babico Šantej in so ogledali kozice. Ga. Marjana Šantej nas je pocrkljala z zeliščnim čajem in okusnimi žemljicami. Obiskala je tudi učence PB- 3., 4. in 5. razreda ter z njimi pekla piškote. Izvedli smo čistilno akcijo in zbiranje starega papirja. Učenci 4. in 5. razreda so učencem od 1. do 3. razreda predstavli zelišča, ki rastejo na našem vrtu.

učenci POŠ Loka

ŠPORTNI KARTON

V Sevnici smo izvedli naloge za športni karton. Z nalogami lahko primerjamo dosežke vsakega posameznika. Računalniški program nam omogoča spremljanje in možnost vpogleda v učenčev napredek. Vsak starš si lahko z razredničarko ta nepredek pogleda. Vsi skupaj pa lahko naredijo individualni načrt za vsakega učenca.

Razredničarke


 

KOLEDAR DEJAVNOSTI V NOVEMBRU

5. 11. 2014 – Zobozdravniški pregled- 2. razred
13. 11. 2014 – Govorilne ure, delavnice


DOGAJANJE NA PODRUŽNICI LOKA V MESECU SEPTEMBRU

Začetek novega šolskega leta smo začeli aktivno in veselo. Obiskali smo Pikin festival v Velenju, imeli smo gibalne urice in nastopali na Okroglicah. Pobrali smo zelišča z našega vrta in pripravili čaj ter domači namaz. Naša kuharica Andreja nas je še razvajala s kompotom iz rabarbare.

Karmen Škapin


OBISK POLICISTA

Za varnost naših otrok moramo učitelji in starši poskrbeti. Učenci se srečajo s policistom večkrat na leto in ponovijo znanje o varnosti v prometu, da bodo varno prihajali in odhajali iz šole ali doma.

Karmen Škapin


EVAKUACIJA IN OBISK GASILCEV

Vsako leto na podružnici Loka skupaj z PGD Loka pripravimo evakuacijo. Po uspešni evakuaciji smo se odpravili na ogled muzeja v Gasilskem domu. Verjemite, je vreden ogleda. Prostovoljni gasilci so nam poleg ogleda njihovega muzeja pripravili še pravo vodno gašenje.

Karmen Škapin

 


1. roditeljski sestanek

Roditeljski sestanek bo v četrtek, 11. 9. 2014, ob 17. uri.

Karmen Škapin


Prvi šolski dan

Učenci od 2. do 5 razreda, starši, učiteljice in klovn Žarko smo sprejeli 7 prvošolcev. Bilo je zabavno, gibalno in smešno.

http://www.rtvslo.si/otroski-bansi/prispevek/1952

Kolektiv POŠ Loka


OBISK KNJIŽNICE

Z učenci podaljšanega bivanja smo odšli v krajevno knjižnico, ki je nad trgovino v Loki.

Z gospo knjižničarko Sabino Zupančič, smo se pogovarjali o pisavi, črkah in papirju. Knjižničarka nas je seznanila in nam predstavila različne oblike črk. Pogovarjali smo se o naših prednikih in njihovi pisavi. Pokazala nam je znake, ki so jih uporabljali pri zapisu namesto črk s katerimi pišemo danes. Znake imenovane hiroglife so klesali v kamne oziroma so jih rezljali v les. Prvi papir se je imenoval papirus in so ga pridelali iz trsa in je bil predhodnik znanega papirja.

Tudi danes imajo različne kulture različno obliko črk. Naučili smo se, da se je pisava skozi čas spreminjala obliko, prav tako pa je odvisna od kulture naroda.

Tudi danes pišemo na tablice kot so naši predniki, vendar sodobnim tablicam rečemo računalnik.

Žan Rožič Pintarič 3. R.

Loading

Accessibility