Dogodki - podružnica Loka

POČITNICE SO TU

Objavljeno: 25.06.2017 | Avtor: Karmen Škapin

Vsem želim varne in krasne počitnice. Se vidimo septembra. Karmen Škapin

ZAKLJUČEK S STARŠI

Objavljeno: 25.06.2017 | Avtor: Karmen Škapin

Hura, zaslužene počitnice so tu. Zadnji šolski dan smo do malice namenili podelitvi spričeval in pohval. S kratkim kulturnim programom smo obeležili dan državnosti. Veseli smo bili obiska ga. ravnateljice in g. pomočnika. Popoldan smo pa zaključek šolskega leta še praznovali z našimi starši. Tudi njim gre zahvala, da smo tako uspešni. Povabili smo se Preberite več …

ZAKLJUČNA EKSKURZIJA V VAČE IN NA GRAD BOGENŠPERK

Objavljeno: 25.06.2017 | Avtor: Karmen Škapin

Težko smo pričakali zaključno ekskurzijo. 22. 6. 2017 smo se odpravili v Vače. V Vačah smo se igrali pastirske igre in si ogledali sušilnico lanu ter znameniti situlo. Naša druga postaja pa je bil grad Bogenšperk. Z zanimanjem smo spremljali vodičko, ki nas je popeljala po sobanah gradu. Veliko smo izvedeli o Valvazorju in bili Preberite več …

SPOZNALI SMO POKLIC GEODETA

Objavljeno: 25.06.2017 | Avtor: Karmen Škapin

Očka Line Z. Zupančič se je odzvala našemu povabilu in nam predstavil svoj poklic- geodet. Zelo poučno in zanimivo je bilo ob vseh napravah spoznati ta poklic, ki pa se je navezoval na našo zaključno ekskurzijo. Učenci so uživali, ko so rokovali z vsemi napravami, si ogledovali zemljevide in iskali našo šolo. Veselimo se vsakega Preberite več …

DOGAJANJE V MESECU JUNIJU

Objavljeno: 25.06.2017 | Avtor: Karmen Škapin

V mesecu juniju se je na naši podružnici dogajajo in se še bo dogajalo. Spali smo na šoli, opravili smo kolesarki izpit, najboljši v čiščenju zob so dobili nagrade, izvajajo se dela v kleti za Krajevno knjižnico, učenci 9. razreda so nas obiskali in povabili na valeto in praznovali smo dan Primoža Trubarja.

Anketni vprašalnik o šolski prehrani

Objavljeno: 24.06.2017 | Avtor: Drago Slukan

 Anketni vprašalnik o šolski prehrani 2017  

IGRA NA MIVKI

Objavljeno: 9.06.2017 | Avtor: Milena Zemljak

Toplo vreme smo v OPB – ju izkoristili za igro na mivki. Res smo vsi uživali. Eni v igri z žogo, drugi v razgibavanju, tretji v gradnji potičk, gradov, ….

PALETA BREZ MEJA

Objavljeno: 9.06.2017 | Avtor: Milena Zemljak

V torek, 6. 6. 2017, je bila v knjižnici Sevnica otvoritev razstave – Paleta brez meja. Tu se predstavijo mladi likovni umetniki v sevniški občini. Med njimi so bili izbrani tudi učenci naše podružnične šole in sicer: Samo Rozman 3. razred, Klara Zemljak 3. razred, Marcel Kajtna 4. razred, Manca Kosem, 5. razred in Emanuela Preberite več …

ČEBELARJA ELA IN ERIK

Objavljeno: 7.06.2017 | Avtor: Karmen Škapin

Učenca POŠ Loka Ela in Erik Kleindienst sta postala mlada čebelarja. Pripravila sta pravo strokovno predstavitev o življenju čebel. Njuna mamica pa nas je naučila priprave zdravih čokoladnih kroglic brez glutena. Veliko smo se naučili, se posladkali in se zahvalili za to nepozabno izkušnjo.

PLAVALNA ABECEDA ZA 1. RAZRED

Objavljeno: 7.06.2017 | Avtor: Karmen Škapin

Učenci 1. razreda so 31. 5. 2017 imeli ure plavalne abecede v Hrastniku. Uživali so v vodi in pokazali prave plavalne prvine.

NASTOP ZA ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE V VRTCU

Objavljeno: 7.06.2017 | Avtor: Karmen Škapin

Otroci iz vrtca Loka nas za svoj zaključek bralne značke vedno povabijo, da jim pripravimo kratek program. Letos smo jim zaplesali ljudske plese in odigrali Muco Copatarico.

ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA

Objavljeno: 7.06.2017 | Avtor: Karmen Škapin

Tudi druga zbiralna akcija starega papirja je bila uspešna. Na fotografiji so učenci ter učiteljici, ki so zbrali daleč največ starega papirja. Čestitke vsem.

OGLED RAZSTAVE PIRHOV

Objavljeno: 28.04.2017 | Avtor: Milena Zemljak

V sredo, 26. 4. 2017, smo si ogledali razstavo pirhov, ki jo je pripravilo Turistično društvo Loka. S svojimi izdelki smo sodelovali tudi mi. Tisti, ki si niste uspeli ogledati razstave, pa si poglejte fotografije.  

VPLIV KAJENJA NA ZDRAVJE

Objavljeno: 28.04.2017 | Avtor: Milena Zemljak

V torek, 25. 4. 2017, nas je obiskala višja medicinska sestra iz ZD Sevnica in nas seznanila z vplivom kajenja na zdravje. Nazorno nam je prikazala kakšna so in kako delujejo pljuča zdravega človeka in kako kadilca. Vsi smo se zamislili in se odločili, da nikoli ne bomo postali kadilci.

Postala sva državna prvaka

Objavljeno: 26.04.2017 | Avtor: Drago Slukan

V soboto, 8. 4. 2017, smo odšli na državno tekmo v karateju. Z avtomobilom smo se odpeljali v Maribor. Ko smo prispeli, smo bili že vsi neučakani, saj smo nastopali na tatamijih. Imeli smo dogovor, da ko pridemo v dvorano, pojemo in se gremo preobleči v kimone. Čez nekaj časa so tudi drugi tekmovalci in Preberite več …

Čistilna akcija na POŠ Loka

Objavljeno: 26.04.2017 | Avtor: Drago Slukan

V petek, 7. 4. 2017, smo učenci in učiteljice POŠ Loka imeli čistilno akcijo. Namen je bil sprehod ob Savi ob dnevu zdravja, obenem pa pobrati čim več smeti in očistiti okolje. Po malici smo se razdelili v skupine, si nadeli rokavice in odšli. Učenci in učiteljica 4. in 5. razreda smo obhodili krog: do Preberite več …

OGLED RAZSTAVE – KRIŽEV POT

Objavljeno: 16.04.2017 | Avtor: Milena Zemljak

V času OPB – ja smo si ogledali razstavo Milana Razborška Križev pot.

SPOMLADANSKA DELA SO SE ZAČELA

Objavljeno: 16.04.2017 | Avtor: Milena Zemljak

Učenci 4. razreda so pri krožku začeli z deli na vrtu. V časi OPB – ja pa smo za delo poprijeli še ostali. Nekateri učenci so delali v vrtu. Pridno so okopavali, grabili in zasadili nekaj novih zelišč. Ostali pa so pograbili okolico šole. Veseli smo, da imamo tako lepo urejen vrt in okolico.

DRŽAVNA PRVAKA

Objavljeno: 16.04.2017 | Avtor: Milena Zemljak

Pa ju imamo. Klara in Gašper Štigl sta postala, vsak v svoji kategoriji, državna prvaka v karateju. ČESTITAMO.

IZDELAVA BUTARIC

Objavljeno: 16.04.2017 | Avtor: Milena Zemljak

V petek, 7. 4. 2017, je Turistično društvo Loka organiziralo delavnico izdelave butaric. Nekaj učencev naše šole se je udeležilo delavnice in se preizkusili v izdelavi. Odlično jim je šlo.