Dogodki - podružnica Loka

RAZSTAVA V OBČINSKI KNJIŽNICI

Objavljeno: 18.01.2018 | Avtor: Milena Zemljak

OBISK KRAJEVNE KNJIŽNICE

Objavljeno: 31.12.2017 | Avtor: Milena Zemljak

V četrtek, 21. 12. 2017, smo obiskali krajevno knjižnico. Gospa Andreja nam je prebrala zanimivo in poučno zgodbo o poštarju, ki mora oddati Božičkovo pismo najbolj skromnemu otroku. Ko hodi od hiše do hiše spozna, da imajo otroci vse prej kot skromne želje in pričakujejo od Božička draga darila. Boji se, da pisma ne bo Preberite več …

TRŽNICA V LOKI IN PRIHOD BOŽIČKA

Objavljeno: 31.12.2017 | Avtor: Milena Zemljak

17. 12. 2017 je bila v parku TDU Loka tržnica katere smo se udeležili tudi mi. Krajanom smo ponudili izdelke katere smo izdelali sami. Za naš trud so nas nagradili s prostovoljnimi prispevki. Le te bomo koristno porabili. HVALA VAM. Zvečer pa nas je obiskal Božiček. Na trg smo ga pospremili z lampijončki in pesmijo. Preberite več …

USTVARJALNA DELAVNICA

Objavljeno: 31.12.2017 | Avtor: Milena Zemljak

Letos smo na decembrski ustvarjalni urici izdelovali lampijončke. Pri delu so nam pomagali tudi starši. Bili smo zelo ustvarjalni. Izdelali smo veliko lampijončkov.  

IZDELAVA VENČKOV IN OTVORITEV RAZSTAVE

Objavljeno: 31.12.2017 | Avtor: Milena Zemljak

Letošnji decembrski čas smo začeli z delavnico izdelave venčkov, katero organizira TD Loka. Kar nekaj učencev se je udeležilo te delavnice. Vsak je izdelal svoj venček. Te venčke smo dali na razstavo, ki poteka ob sprehajalni poti ob reki Savi. Razstavo si lahko ogledate do 6. 1. 2018.

IGRA NA NOVEM IGRIŠČU

Objavljeno: 31.12.2017 | Avtor: Milena Zemljak

Toplo decembrsko vreme nam je omogočilo, da smo lahko preizkusili novo igrišče. Super je!

MOJA ŠOLA – MOJ KRAJ; SLOVESNOST OB 110-letnici POŠ LOKA

Objavljeno: 4.12.2017 | Avtor: Sergeja Seljak

V četrtek, zadnji dan meseca novembra, ki je za Občino Sevnica prazničen, je bilo posebej svečano v Loki. Na slovesnosti, poimenovani Moja šola – moj kraj, smo obeležili častitljivih 110 let podružnične osnovne šole v Loki, ki je bogatejša za novo igrišče in parkirišče; prostor pa je v prenovljenih kletnih prostorih šole dobila tudi krajevna Preberite več …

USTVARJANJE ZEMLJEVIDA KS LOKA

Objavljeno: 24.11.2017 | Avtor: Milena Zemljak

V OPB ju smo se odločili, da naredimo zemljevid KS Loka. Lotili smo se dela in …. Vas zanima kaj je nastalo? Pridite k nam in boste videli.

ČISTILNA AKCIJA OB REKI SAVI

Objavljeno: 24.11.2017 | Avtor: Milena Zemljak

Vsako leto opravimo čistilno akcijo ob reki Savi. Letos smo zelo zadovoljni, kajti našli smo dosti manj smeti kot preteklo leto. Bravo.  

OGLED RAZSTAVE V KULTURNEM DOMU

Objavljeno: 24.11.2017 | Avtor: Milena Zemljak

Ogledali smo si likovno razstavo loških kozolcev.

ODPRTJE POSAVSKE MUZEJSKE VITRINE

Objavljeno: 13.11.2017 | Avtor: Karmen Škapin

8. novembra so nas na naši šoli obiskali ga. Alenka Černelič Krošelj in dr. Ivanka Počkar. Obe sta zaposleni v Posavskem muzeju. Na zanimiv način sta nam prikazali poklic etnologinje, raziskovalnega dela in dela na terenu. Avtorica razstave ga. Ivanka je predstavila pomen šeg in raziskovalnega dela v Loki in okolici. Ogledali bi si tudi Preberite več …

OGLED RAZSTAVE V TDU LOKA

Objavljeno: 7.11.2017 | Avtor: Milena Zemljak

TDU Loka letos praznuje 70. let delovanja. Ob tej priložnosti so pripravili razstavo izdelkov, ki jih izdelujejo njihovi oskrbovanci. To razstavo smo so pogledali tudi mi. Občudovali smo zanimive izdelke iz različnih materialov in v različnih tehnikah. Res občudovanja vredno kaj zmorejo te roke. ČESTITAMO!  

MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE

Objavljeno: 7.11.2017 | Avtor: Milena Zemljak

Že vrsto let sodelujemo s TDU Loka. Letos so nas povabili, da skupaj spečemo nekaj dobrot. Učenci petega razreda in nekaj oskrbovank smo pozorno poslušali navodila gospoda Planinca kako oblikovati krogle in potem iz njih narediti makovke, polžke, sirovke. Šlo nam je odlično. Fotografije povedo vse.  

NASTOP OB 20. LETNICI TURISTIČNEGA DRUŠTVA LOKA

Objavljeno: 16.10.2017 | Avtor: Milena Zemljak

V soboto, 14. 10. 2017, je bila pred gasilskim domom prireditev ob 20. letnici Turističnega društva Loka. S kratkim programom smo sodelovali tudi mi. Zapeli in deklamirali smo nekaj pesmic in zaplesali ob padalu. Bilo je zelo prijetno. Zahvaljujemo se jim za pogostitev. TURISTIČNEMU DRUŠTVU ČESTITAMO IN ŽELIMO USPEŠNO DELOVANJE ŠE V NAPREJ.  

6. LIKOVNA KOLONIJA NA GRADU SEVNICA

Objavljeno: 16.10.2017 | Avtor: Milena Zemljak

Učenec Marcel Kajtna se je letos udeležil 6. likovne kolonije Otroške razglednice pod naslovom »Štirje letni časi« na gradu Sevnica. Naslikal je drevo v lončku in narisal vhod v grad. Popoldan pa se je udeležil še otvoritve razstave.  

IZDELOVANJE STOLČKOV IZ PLASTENK S POMOČJO GOSPE ROZMAN

Objavljeno: 16.10.2017 | Avtor: Milena Zemljak

V OPB- ju nas je obiskala gospa Rozman in nam pokazala kako se izdelajo stolčki iz odpadnih plastenk. Razdelili smo se v skupine in poprijeli za delo. Šlo nam je zelo dobro, saj je uspelo vsem skupinam izdelati svoj stolček. Bilo je zelo prijetno, zato smo gospo Rozman prosili, da nam v prihodnje pokaže še Preberite več …

POMEMBNE ZGRADBE V LOKI

Objavljeno: 16.10.2017 | Avtor: Milena Zemljak

V OPB  – ju smo se z učenci odpravili na sprehod in si ogledali pomembne zgradbe v Loki. Potem smo izdelali maketo nekaterih zgradb v okolici šole. Uživali smo tudi v sestavljanju sestavljank, ki so predstavljale znamenitosti Loke. Na zanimiv način smo spoznali veliko novega o Loki.  

KD in preselitev Krajevne knjižnice

Objavljeno: 7.10.2017 | Avtor: Karmen Škapin

5. oktrobra smo združili KD in uradno otvoritev Krajevne knjižnice v prostorih šole. Zabaval nas je čarovnik Niko in avtorica knjige Nikec in njegova čarobna paličica. Krasno je bilo in z veseljem bomo zahajali v knjižnico.

Natečaj smerokazov za Krajevno knjižnico

Objavljeno: 7.10.2017 | Avtor: Karmen Škapin

V prvem tednu oktobra je na podružnici Loka potekal natečaj za smerokaz v našo novo pridobitev na šoli. V kletne prostore se je preselila Krajevna knjižnica. Vsi učenci so se zelo potrudili. Izbrani smerokaz je oblikoval učenec 5. razreda Marcel Kajtna. Čestitke.

Čestitamo

Objavljeno: 7.10.2017 | Avtor: Karmen Škapin

Čestitamo vsem učencem in mentorici Eko krožka, ki so prejeli 3. mesto na likovnem natečaju Energija.