Dogodki - podružnica Loka

OSEM KROGOV ODLIČNOSTI

Objavljeno: 6.11.2019 | Avtor: Milena Zemljak

Ob različnih dejavnostih smo spoznavali osem krogov odličnosti.

KLJUČI SO DOBILI NOVE OBESKE

Objavljeno: 6.11.2019 | Avtor: Milena Zemljak

Odločili smo se, da ključem na šoli naredimo nove obeske. Bili smo zelo domiselni in uspešni.

ŠIVANJE

Objavljeno: 6.11.2019 | Avtor: Milena Zemljak

V OPB ju smo se odločili, da preizkusimo naše šiviljske spretnosti. Najprej smo začeli s šivanjem gumbov. Šlo nam je zelo dobro. Ker je bil velik interes, smo zašili tudi blazinice, etuije za telefon,..

USTVARJANJE NA TEMO BRANJA IN KNJIŽNICE

Objavljeno: 6.11.2019 | Avtor: Milena Zemljak

V različnih tehnikah smo ustvarjali na temo branja in knjižnice. Naši izdelki so razstavljeni v Občinski knjižnici Sevnica in knjižnici izpostava Loka. Zahvaljujemo se za podarjene knjige. HVALA VAM.

GASILCI NA OBISKU

Objavljeno: 27.10.2019 | Avtor: Karmen Božič

V četrtek, 24.10.2019, so nas obiskali gasilci PGD Loka. Skupaj smo opravili uspešno evakuacijo. Po malici smo se odpravili na igrišče, kjer smo spoznali različne gasilne aparate in se preizkusili v pravem gašenju. Na koncu so nam gasilci z vodnim topom pripravili pravo vodno simfonijo.

NASTOP OB PRAZNIKU KS LOKA

Objavljeno: 16.10.2019 | Avtor: Milena Zemljak

V petek, 11. 10. 2019, je KS Loka praznovala svoj prvi krajevni praznik. Odkrit je bil doprsni kip Dragotina Ferdinanda Ripšla. V Loki je deloval kot duhovnik med letoma 1864 in 1874 in v tem času napisal knjižico Kratki navki za sadjerejo. V zgodovino pa se je zapisal kot pesnik, kronist in sadjar. Ob tej Preberite več …

OBISKALA NAS JE GOSPODIČNA ALEKSANDRA MIHHALTŠEVSKAJA IZ ESTONIJE

Objavljeno: 16.10.2019 | Avtor: Milena Zemljak

V petek, 11. 10. 2019, je gospa Mojca z društva KNOF k nam pripeljala gospodično Aleksandro iz Estonije. V Slovenijo je za nekaj časa prišla kot prostovoljka, k nam pa z namenom, da nam predstavi svojo državo. Preko projekcije smo spoznali kje leži Estonija, njeno pokrajino, kulturne znamenitosti, glavno mesto, zastavo… Najbolj smo bili navdušeni Preberite več …

ŠPORTNI DAN

Objavljeno: 11.10.2019 | Avtor: Milena Zemljak

Učenci 1.r., 2.r. in 3.r. smo preživeli krasen jesenski dan, ki se je začel z meglo, kmalu pa so jo pregnali topli sončni žarki. S šolskim kombijem smo se pripeljali do konca Račice, kjer sta nas pričakali Eva in njena mamica. Skupaj smo se po gozdu odpravili proti Mali Brezi. Opazovali smo jesenske barve v Preberite več …

ROŽNATI TEK ZA ŽIVLJENJE

Objavljeno: 11.10.2019 | Avtor: Milena Zemljak

Sodelovali smo na likovnem natečaju Rožnati tek za življenje. Naš izdelek je razstavljen v čakalnici dispanzerja za ženske v ZD Sevnica.

PREDSTAVITEV KNJIGE ZGODBE O LISICI

Objavljeno: 4.10.2019 | Avtor: Milena Zemljak

Sevniška knjižnica letos praznuje 60. obletnico delovanja. Ob tem jubileju so nas nagradili z obiskom gospe Irene Ameršek, ki nam je predstavila svojo knjigo ZGODBE O LISICI, ki jo je napisala in tudi ilustrirala sama. Preko intervjuja, ki ga je imela z njo knjižničarka, smo spoznali kako je nastajala njena knjiga. Na koncu nam je Preberite več …

POSADILI SMO SADIKE JAGOD IN PREIZKUŠALI RAZLIČNO SADJE

Objavljeno: 4.10.2019 | Avtor: Milena Zemljak

V podaljšanem bivanju smo posadili sadike jagod, ki nam jih je podarila družina Weber. Nato smo spoznali in se posladkali še z različnim sadjem – asimino, žižulo, našijem, različnimi vrstami jabolk in hrušk, ki nam ga je prinesla Miina mamica. Zahvaljujemo se družini Weber.

MNOŽIČNI TEK ZA OTROKE

Objavljeno: 4.10.2019 | Avtor: Milena Zemljak

Na pobudo atletske zveze Slovenije smo se udeležili množičnega teka za otroke »Začni mlad, tekmuj pošteno«. Tekli smo vsi učenci. Na koncu smo si telo razgibali na fitnes napravah. Ob plakatu smo se pogovorili še o eni dobrodelni prireditvi, ki bo potekala v Sevnici – Rožnati tek za življenje. Vabljeni vsi.

NOVO ŠOLSKO LETO IN OBISK GA. RAVNATELJICE

Objavljeno: 4.09.2019 | Avtor: Karmen Božič

Zakorakali smo v novo šolsko leto. Letos bo z nami 7 prvošolcev, katere smo sprejeli na prvi šolski dan. Veseli smo bili tudi ga. ravnateljice Mirjane Jelančič, ki nas je obiskala in z nam zaželela uspešno šolsko leto.

1. ŠOLSKI DAN

Objavljeno: 31.08.2019 | Avtor: Karmen Božič

V ponedeljek, 2. 9. 2019, pričnemo 1. šolski dan ob 8. uri. Kombi bo vozil po že ustaljenem urniku. Zaključimo ob 12. uri. Ob 12. uri po odvoz učencem s šolskim kombijem po razporedu. Organiziramo tudi podaljšano bivanje in kosila. Vsem želim uspešno novo šolsko leto. vodja podružnice Karmen Božič

ŠD- POHOD

Objavljeno: 23.06.2019 | Avtor: Karmen Božič

Za zadnji šolski športni dan smo si zaželeli, da gremo nabirati borovnice. Na poti nas je družina Pec- Žnidaršič povabila na njihovo domačijo. Babica Polona nam je pripravila celi pojedino. Naš cilj se je spremenil v igro, druženje, zabavo in sladkanje s sladoledom. V jeseni še pridemo in pomagamo delati v sadovnjaku.

ZAKLJUČNA EKSKURZIJA V LJUBLJANO

Objavljeno: 23.06.2019 | Avtor: Karmen Božič

Na letošnjo zaključno ekskurzijo smo se z vlakom odpravili v Ljubljano. Ogledali smo si grad, tržnico, Prešernov trg, NUK, Križanke, Kongresni trg, Cankarjev dom, Parlament, Opero, se posladkali s sladoledom ter se po Ljubljanici peljali z ladjico. Veseli smo bili, da nam je vreme služilo vse do odhoda proti Loki. Na poti do vlaka nas Preberite več …

Anketa o šolski prehrani – šolsko leto 2018/2019

Objavljeno: 20.06.2019 | Avtor: Drago Slukan

aa aa Anketa o šolski prehrani – šolsko leto 2018/2019 aa aa

PALETA BREZ MEJA

Objavljeno: 12.06.2019 | Avtor: Karmen Božič

Učenci POŠ Loka vsako leto sodelujemo na natečaju Paleta brez meja. Tudi letos smo se povabilu odzvali in s ponosom zaploskali vsem, ki so priznanje dobili.

TRUBARJEV DAN

Objavljeno: 12.06.2019 | Avtor: Karmen Božič

7. 6. 2019 smo na povabilo TD Loka pripravili kratek program ob Trubarjevem dnevu.

ZAKLJUČEK ZA STARŠE

Objavljeno: 12.06.2019 | Avtor: Karmen Božič

V četrtek, 6. 6. 2019, smo imeli zaključek za starše. Učenci so z veseljem predstavili, kako plešejo, pojejo, deklamirajo, igrajo in s svojo igrivostjo ter sproščenostjo polepšali četrtkov popoldan. Vsem skupaj se zahvaljujemo za vso podporo, spodbudne besede in zaupanje .