Nagovor ravnateljice

Poletje se počasi poslavlja od nas in jutra že dišijo po jeseni, ko se žanje, kar se je sejalo.  Ob tej priložnosti ni moč zaobiti pomembnih dosežkov učencev v preteklem šolskem letu. Številna zlata priznanja na ravni države, srebrna in bronasta priznanja niso dosežek samo za učence, ki so jih prejeli, ampak so potrditev tudi za učitelje in starše. Da zmoremo in znamo. Na šoli smo se odločili, da bodo imena učencev, ki so dosegli zavidljive rezultate, zapisana v zlati knjigi šole. Med vami so tudi številni učenci, katere odlikujejo pozitivne značajske lastnosti  in ste opravili  številna dobra in plemenita dela, in na to smo ponosni vsi: učenci, vaši starši in delavci šole. Imena teh učencev pa so zavedno zapisana v naših srcih.

Nekaterim učencem je žal lansko leto nekako »ušlo« in so se šele pred koncem zavedli, da so hodili tudi v šolo, da so obstajale domače naloge in druge šolske nadloge. Upam in želim si, da bi vedeli, da vsak začetek pomeni tudi novo priložnost in nov izziv. Mi vas bomo spodbujali in podprli na vsakem vašem koraku.

Zaradi hitrega napredka in tehnološkega razvoja ne moremo natančno vedeti, katera so tista znanja, ki vam bodo prišla prav čez 10, 15 let. Zagotovo pa so to socialne veščine, kjer je potrebno sodelovanje, dogovarjanje, načrtovanje in prevzemanje odgovornosti za svoj lasten napredek.

In za konec še misel, ki naj nas spremlja: dajmo vsakemu dnevu možnost, da postane najlepši v življenju.

Srečno…

Mirjana Jelančič, prof., ravnateljica