Zimska šolav naravi – Krvavec 2015

Objavljeno: 21.01.2016 | Avtor: mlampret

Na Krvavcu se v teh dneh 43 učencev pod vodstvom učiteljev uči smučanja. Vreme je hladno, vendar sončno, da mraza sploh ne občutimo.  Včeraj smo se gleda na predznanje razporedili v skupine, danes pa že pridno vadimo in izpopolnjujemo tehniko smučanja. Odlična hrana nam daje energijo, ki jo koristno porabimo na snegu. Čas zelo hitro mineva, saj smo zaposleni z različnimi aktivnostmi. Včeraj smo si v navijaškem vzdušju ogledali rokometno tekmo med Slovenijo in Španijo, danes pa se že veselimo nočnega pohoda do Kriške planine.

V sredo izvedli tehniški dan, izdelovali smo krplje, poskušali smo zanetiti ogenj s kresilom in spoznavali pripomočke za preživetje v naravi. V četrtek smo izpeljali veleslalomsko tekmo, kjer smo pokazali napredek v tehniki smučanja, pridobili pa smo tudi na hitrosti. Na kvizu o zimi in zimskih športih so učenci pokazali široko splošno razgledanost in dobro sodelovanje v skupinah. Večer smo zaključili v prijetnem plesnem ter prijateljskem vzdušju in nam bo še dolgo ostal v spominu.

Dnevi od ponedeljka do petka so minili kot bi trenil. Odpravljamo se še na dopoldansko smuko potem pa se bomo po kosilu odpravili proti domu.

Učenci in učitelji OŠ Sava Kladnika Sevnica

Loading

Accessibility