Zaključek Bralne značke

Objavljeno: 14.06.2017 | Avtor: mlampret

V četrtek, 8. 6. 2017, smo imeli na naši šoli zaključek Bralne značke – obiskala nas je pisateljica Janja Vidmar. Svoje vtise o dogodku sta zapisali petošolka Ema Tretnjak in sedmošolka Kristina Guček. 

V četrtek, 8. 6. 2017 smo imeli učenci OŠ Sava Kladnika Sevnica, ki smo pridno prebirali knjige skozi celo šolsko leto podelitev bralne značke. Tokrat nas je obiskala pisateljica Janja Vidmar. Je zelo zelo zanimiva in prijazna gospa. Podelitev je potekala v jedilnici šole.

Povedala nam je, da je skupaj s pisateljico Benko Pulko napisala knjigo Otroci sveta. S prijatejico Benko je skupaj odpotovala v Mehiko. O Mehiki nam je pokazala fotografije in povedala nekaj grozljivih zgodb. S skupino, s katero sta potovali, so si ogledali tudi mehiško piramido. V njej je bila luknja velika pol metra. Ker obožuje grozljivke, se je edina odpravila skoznjo. Navzdol se je spustila približno za štiri metre. Na sredini tunela se je zagozdila in ni šlo ne naprej in ne nazaj. Nekako se je rešila, a vseeno pogumno nadaljevala pot. Zagledala je prekrasen prizor mehiške zgodovine. Na sredini prostora je bil v krsti plemič, zraven pa zakopani še njegova hči in žena, da mu ne bi bilo dolgčas.

Po razburljivi zgodbi nam je pokazala še pražene mlete črve s čilijem, ki jih uporabljajo kot začimbo in nekakšen naprstnik iz slame, s katerim sta zaljubljenca ugotovila ali sta si usojena.

Povedala nam je tudi o otoku lutk, katerega zgodba je zelo strašljiva. Turističnega vodiča je prosila, da jo preko noči pustijo na otoku, da bi opazovala dogajanje na njem, saj obstaja legenda, da ponoči na njem strašijo duhovi.  Vendar ji tega niso dovolili.

Ta predstavitev je bila zelo poučna in pustolovska. Upam, da bo napisala še kakšno grozljivko o teh krajih, da jo bom lahko prebrala.

                                                                                  Ema Tretnjak, 5. a

 

V četrtek, 8. 6. 2017, smo imeli zaključek Bralne značke.  Za  uvod smo mladi gledališčniki pripravili krajši program, za katerega je gostja Janja Vidmar navdušeno povedala, da takšne predstavitve šole še ni videla in da nam izreka veliko pohvalo. Tudi učencem je bilo drugačno in zanimivo.

Janja Vidmar nam je predstavila potopis. Povedala nam je, kje vse je že bila, kaj vse je videla, kaj novega se je naučila … Vrhunec za vse pa je bil, ko je pisateljica povedala, kaj je tam jedla. Omenila je črve in kobilice. Vsi smo bili začudeni, kako raznovrstne navade imajo različni ljudje. Kdor je želel, je lahko črve tudi poizkusil. Obiskala je tudi najstrašnejši kraj na svetu. Otok lutk. Pokazala je nekaj slik in res so bile strašne. Igrali smo se tudi zabavno ljubezensko igrico, ki se jo je gospa Janja naučila na potovanju. Na koncu je naša gostja še izročila knjige ter priznanja 23 najboljšim bralcem, ki so brali vseh devet let. Tako se je za 472 bralnih značkarjev druženje prijetno zaključilo.

Kristina Guček, 7. a

Loading

Accessibility