Zaključek bralne značke v 4. in 5. razredu

Objavljeno: 26.05.2021 | Avtor: Barbara Vidic

V sredo, 26. 5. 2021, smo v 4. in 5. razredu uradno zaključili letošnjo bralno značko. Zaradi nenavadnih razmer v tem šolskem letu je bil tudi zaključek bralne značke nekoliko nenavaden – srečanje s pisatelji je potekalo na daljavo.

Preko ZOOMa smo spremljali dva slovenska ustvarjalca – Petra Svetino in Gajo Kos. Glavni “junak” je bil pisatelj in pesnik Peter Svetina. Morda (še) ni najbolj zveneče ime slovenskih pisateljev, pa vendar imamo v šolski knjižnici nekaj njegovih knjig.

Pred srečanjem smo prebrali nekaj zgodb iz knjige Kako zorijo ježevci in se nasmejali prigodam ježevca Helge, ki je hodil po “rovu”, ki je bil v bistvu guma, srečal policista oposuma, ki ga je kaznoval za 6 prekrškov, med drugim zato, ker je vozil peš in podobno. Nato smo prebrali zgodbo Prepoznal sem te po rdečih nogavicah in odpotovali v svet domišljije, kjer je vse mogoče.

Če morda koga zgodbe niso najbolj navdušile in nasmejale, pa je pogovor s pisateljem in pesnikom vse prepričal, da je Peter Svetina res ustvarjalec, ki premore veliko humorja in domišljije. Nasmejal nas je z branjem odlomkov svojih del in s pripovedovanjem prigod. Dal nam je ideje in nasvete za razvijanje domišljije. Zaupal nam je, da piše novo knjigo, pri kateri še ni dobil navdiha za nadaljevanje. Odločili smo se, da mu pomagamo in učenci bodo poskusili napisati nadaljevanje njegove nedokončane zgodbe.

Za konec je odgovoril še na nekaj vprašanj, ki smo jih napisali preko klepeta v ZOOMu, in veselilo nas je, da je odgovoril na vsa naša vprašanja. Prav zares na koncu so nam ježevci prinesli še knjižno nagrado pri nagradnem vprašanju.

Društvo bralna značka nam je na lep način omogočilo zaključek letošnje bralne značke in nam hkrati dalo tudi vzpodbudo za nadaljnje branje, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Loading

Accessibility