Z RDEČIM KLOBUKOM ZA SREČO

Objavljeno: 8.10.2020 | Avtor: Gordana Kenda Kozinc

V sredo, 7. oktobra 2020, smo se učenci, ki obiskujemo izbirna predmeta Umetnost in Film zbrali v likovni učilnici.

Na obisk sta prišli gospa Mateja Mohorko, pisateljica in pesnica iz Žalca, ter gospa Neja Jelen, ki je glasbenica in kitaristka.

Gospa Mateja nam je predstavila svoje pesmi in pravljice. Prva pravljica je bila o zmaju, druga o vilah in tretja o punčki, ki ni mogla spati, zato se je odločila, da bo tako dolgo hodila, da bo postala izmučena ter bo tako lažje zaspala. Naslov te pravljice je Frčafela in hmelj. Potem smo prisluhnili gospe Neji, ki nam je zapela in zaigrala na kitaro dve avtorski pesmi gospe Mateje.

Obe gostji sta prijateljici že iz osnovnošolskih klopi. Doživeto sta nam pripovedovali, kako sta v šoli skupaj nastopali v predstavi Povodni mož (po Prešernu). Gospa Mateja je bila Urška in gospa Neja je bila povodni mož.

Na koncu srečanja smo ju lahko povprašali, vse, kar nas je  še zanimalo. Gospa Mateja je nosila rdeč klobuk in seveda radovedni smo bili, zakaj. Zaupala nam je, da je to njen klobuk za srečo. Vsi smo bili navdušeni nad njenimi pesmimi in pravljicami, zato vam jih toplo priporočam za branje.

Mila Vurnek, 4. a

 

 

 

 

 

 

Loading

Accessibility