Z JANJO VIDMAR OB KONCU BRALNE ZNAČKE

Objavljeno: 11.05.2023 | Avtor: Barbara Košar

V četrtek, 11. 5. 2023, nas je na naši šoli ob zaključku slovenske bralne značke obiskala posebna gostja, pisateljica Janja Vidmar.

Janja Vidmar je priljubljena slovenska pisateljica in scenaristka, ki piše predvsem za mlade. Ene izmed njenih najbolj znanih del za otroke so Junaki petega razreda, Druščina iz šestega b, Debeluška, Hiša groze ter mnogo drugih. Poleg knjig za otroke ter mladostnike pa piše tudi scenarije za otroške oddaje ter filme.

Vsi učenci, ki smo v tem šolskem letu uspešno opravili bralno značko, smo se zbrali v jedilnici, kjer smo se skupaj s pisateljico družili ter prisluhnili njenim zgodbam. Nasmejala nas je z utrinki iz svojega otroštva ter nam povedala veliko zanimivih stvari o sebi. Da je bilo še bolj zabavno, je na oder poklicala nekaj učencev ter učenk, da so sodelovali pri igrah, ki jih je pripravila. Tako so šolski knjižnici učenci prislužili dve njeni knjigi.

Pisateljica je na nas naredila zelo dober vtis in čas z njo je  hitro minil. S svojim pripovedovanjem nas je navdušila in prepričala, da bomo še raje posegali po njenih knjigah ter tudi drugo leto opravili bralno značko.

                                                                                Lučka Imperl, 8. a

 

Loading

Accessibility