VSA NAJVIŠJA PRIZNANJA ODNESLE DOMOV SEVNIŠKE NOGOMETAŠICE

Objavljeno: 7.12.2015 | Avtor: MArjeta Teraž

V petek, 27. novembra 2015, je v Brežicah potekalo področno tekmovanje osnovnih šol v nogometu.
Vse tekmovalke smo bile zelo živčne, saj smo vedele, da bomo igrale s tremi ekipami in da moramo premagati prav vse. V garderobah smo se preoblekle v naše modre drese in se odpravile na tribuno, kjer je že potekala prva tekma med Brežicami in Šentjanžem. Ta tekma je bila zelo pomembna tudi za nas, kljub temu, da nismo bile na igrišču, kajti z njihovo igro smo še bolj natančno spoznavale naše tekmice. Po dveh polčasih so zmagale Brežičanke. Naslednja igra pa je bila naša. Vse živčne smo prišle na igrišče, kajti po naših podatkih so bile nogometašice Globokega najbolj izkušene in so imele največ možnosti za zmago. Sodnik je zapiskal in začela se je bitka na igrišču. Nasprotnicam smo zadale tri gole in imele močno obrambo, ki je strla nasprotnice. Vse navdušene smo ugotovile, da smo dobile prvo tekmo. Učitelj nam je dal nekaj novih napotkov in naslednjo igro smo igrale s športnicami Šentjanža. Vedele smo, da jih lahko premagamo, zato nismo bile živčne in negotove, temveč hitre, odločne in napadalne. Igro smo dobile z rezultatom 3:0. Sledila je igra med Globokim in Šentjanžem, kjer so zmagale nogometašice Globokega. Zadnja tekma med nami in Brežicami, je odločala o končnem rezultatu. Borbenost in natančnost sta nas privedla do zadnje zmage z 2:0. Potihoma smo že vedele, da smo zmagale in da se bomo uvrstile naprej, a nobena tega ni omenjala na glas. Sledila je podelitev pokalov in priznanj.
Šentjanž je zasedel četrto, Brežice tretje, Globoko drugo in Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica prvo mesto. Podelili so nam pokale; nato pa so posameznice prejele še medalje za najboljšo igralko, strelko in golmanko tekme – vse te medalje so prejele učenke naše osnovne šole. Po podelitvi je sledilo slikanje in nato pot domov.
Vse smo bile še pod vplivom adrenalina in navdušene nad rezultatom. Pokal na koncu ni bil tako pomemben, kot samo dejstvo, da smo se uvrstile v polfinale državnega tekmovanja.
Lea Haler, Lori Škerl, Ajda Trbovc

Loading

Accessibility