VESELO IN RAZIGRANO NA PRVI ŠOLSKI DAN NA OŠ SAVA KLADNIKA SEVNICA

Objavljeno: 7.09.2015 | Avtor: mlampret

V torek, 1. 9. 2015, se je tako kot na vseh drugih slovenskih osnovnih šolah, tudi na naši šoli začelo novo šolsko leto.

Ob osmi uri smo se zbrali na zunanjem igrišču, kjer smo slovesnost začeli z našo himno, Zdravljico. Po himni nas je s spodbudnimi besedami nagovorila gospa ravnateljica, Mirjana Jelančič, nato pa še župan, gospod Srečko Ocvirk. Pred zbranimi učenci in gosti so stopili tudi naši nekdanji najuspešnejši učenci, ki so bili letos zlati maturanti. Sledila je napeta nogometna tekma med učenci in starši, kjer so po težkem boju z majhno razliko zmagali učenci. Po koncu tekme smo najstarejši devetošolci sprejeli naše najmlajše in najbolj prestrašene prvošolčke. Učenci 9. c so vse prvošolčke pred odhodom v razrede že tradicionalno popeljali čez klopco. Po koncu sprejema smo se v razrede razvrstili še drugi učenci, kjer so nam razredniki razdelili urnike in povedali vse novosti, ki nas čakajo v letošnjem šolskem letu. Ker se s sošolci že dolgo nismo videli, smo komaj čakali, da si zaupamo poletne dogodivščine.

Želimo si uspešno šolsko leto, prav tako pa tudi veliko zanimivih in prijaznih šolskih dni.

Tinkara Jene, 9. b


 

PRVI ŠOLSKI DAN

V torek, 1. septembra se je začelo novo šolsko leto 2015/2016. Nekateri učenci smo se prvega šolskega dne veselili, drugi pa malo manj. Vsi pa smo bili zelo veseli svojih prijateljev, ki jih nismo videli v poletnem času. Veselo smo se objemali, klepetali in se pogovarjali o preživelih počitniških dogodivščinah.

Prijetno nas je presenetila nogometna tekma med starši in učenci. Seveda smo učenci zmagali, prav vsak igralec se je odlično izkazal. Kmalu zatem smo spoznali prvošolčke, nato pa so tudi šestošolci izvedeli, v katerem razredu bodo skupaj naslednja štiri leta. Čez čas smo prišli na vrsto tudi mi, osmošolci in spoznali novo razredničarko. V matični učilnici smo izvedeli novosti, ki jih bomo uvedli v novem šolskem letu. Igralci gledališkega kluba pa smo že prvi šolski dan odšli na OŠ Raka, kjer smo zaigrali igrico Ko gozd utihne. Preživeli smo lep dan.

Komaj čakam naslednje šolske dni, ki bodo polni novih izzivov, vendar vem, da lahko z dobro voljo naredimo še tako žalosten in turoben dan vesel in zanimiv.

Tjaša Kosem, 8. b

 

Loading

Accessibility