VELIKO SMO VEDELI O PROMETU

Objavljeno: 19.05.2022 | Avtor: Barbara Košar

V sredo, 18. 5. 2022, se je na naši šoli OŠ Sava Kladnika Sevnica odvijalo 52. občinsko kvalifikacijsko tekmovanje Kaj veš o prometu. Sodelovali smo učenci štirih osnovnih šol, in sicer Blance, Krmelja, Šentjanža in Sevnice.

Najprej nas je pozdravil ravnatelj Aleš Tuhtar, nagovorili pa so nas tudi predstavnik občine Sevnica, organizatorka tekmovanja in policist Policijske postaje Sevnica.

Tekmovanje je obsegalo teoretični del, pri katerem smo preverjali cestno prometno znanje preko spletne aplikacije, in praktični del, kjer se je ocenjevala spretnostna vožnja na poligonu ter vožnja na prometnih površinah po Sevnici.

Našo šolo smo zastopali: Anže Rupar, Nia Bedek, Lia Dragar, Tian Borovac, Gabriel Šturbej, Tilen Grilc, Miha Vencelj, Enej Cesar in Zala Plazar, ki smo na koncu osvojili ekipno 1. mesto.

Zmagovalec med posamezniki je postal Miha Vencelj in za nagrado dobil novo gorsko kolo. Namen tekmovanja je predvsem, da se učenci opremimo z ustreznim znanjem za čim večjo varnost v cestnem prometu.

                                                                                             Zala Plazar, 9. a

 

Loading

Accessibility