Velik uspeh učencev OŠ Sava Kladnika na 20. Državnem tekmovanju elastomobilov

Objavljeno: 27.03.2023 | Avtor: Janko Sotošek

V nedeljo, 26. 3. 2023, je na Kongresnem trgu v Ljubljani potekalo Državno  tekmovanje elastomobilov, ki se ga je z dvema elastomobiloma, udeležilo tudi 6 učencev z OŠ Sava Kladnika Sevnica.

Učenci OŠ Sava Kladnika Sevnica so v treh ocenjevalnih kategorijah dosegli kar dva naslova državnih prvakov in eno drugo mesto.

  • V kategoriji po izboru tekmovalcev je bil za najbolje izdelan elastomobil izbran elastomobil »Sneta skira«, ki so ga izdelali Luka Radišek, Tomaž Kolman in Nik Strnad.
  • V kategoriji tekmovanje v daljinski vožnji so prav tako Luka, Tomaž in Nik s svojim elastomobilom dosegli najdaljšo prevoženo razdaljo in postali državni prvaki. Na tekmovanju so postavili tudi nov državni rekord v daljinski vožnji, ki sedaj znaša 48,17 m ter s tem za 6 cm izboljšali prejšnji državni rekord OŠ Šentjanž pri Dravogradu iz leta 2017.
  • Druga skupina tekmovalcev v sestavi: Jaka Županec, Jaša Stanič in Nejc Lekše, pa je z elastomobilom »Pikapolž« na tekmovanju osvojila odlično 2. mesto in s tem srebrno medaljo.

Za uspehe na tekmovanju vsem učencem iskreno čestitamo in jim tudi v prihodnje želimo veliko uspeha pri sestavljanju in tekmovanju z elastomobili.

Mentor tekmovalcev, Janko Sotošek, prof.

Loading

Accessibility