V tednu otroka pod Dolinškov kozolec

Objavljeno: 4.10.2022 | Avtor: Barbara Vidic

V torek, 4. 10. 2022, smo se učenci in učiteljice iz Loke odpravili proti Šmarčni. Najprej smo odšli do železniške postaje v Loki in se z vlakom odpeljali do postaje Breg. Jutro nam je polepšal dvonadstropni vlak, saj smo lahko preizkusili vožnjo v zgornjem nadstropju vlaka. Kako zabavno!

Z Brega smo se peš odpravili proti Šmarčni. Pri cerkvi nas je pričakal g. Ciril in nas popeljal do Dolinškovega kozolca. Tam smo si ogledali čudovito zbirko starih orodij, strojev in drugih predmetov, ki so lepo urejeni v treh nadstropjih kozolca.

Po malici je bil čas za delo in zabavo. Spoznali smo kar nekaj starih vaških iger ter se lotili izdelave ptičjih hišic. Učenci so ugotovili, da so stare igre resnično zabavne in da bodo morali doma večkrat poprositi za žago in les, saj so uživali ob delu. Nastali sta dve ptičji hišici, ki ju bomo v šoli z barvami še olepšali in poiskali primeren prostor, da bomo pozimi skrbeli za ptice.

Pred odhodom nazaj smo naredili še spominske fotografije pri zelenem oknu, skozi katerega smo videli Lisco in Razbor.

Sledil je sprehod do železniške postaje na Bregu in vožnja z vlakom nazaj v Loko. Učenci so povedali, da je bil dan zanimiv in da se veselijo še podobnih aktivnosti.

Skupaj smo preživeli lep dan, se veliko novega naučili in ob tem tudi zabavali.

 

 

Loading

Accessibility