Ura slovenščine s kulturnikom Tomažem Lapajnetom Deklevo

Objavljeno: 18.10.2018 | Avtor: mlampret

10. 10. 2018 smo imeli kar dve uri slovenščine. Ampak tokrat nam ni bilo hudega, saj smo gostili umetnika, ki se ukvarja z gledališčem. Ker pa je doštudiral kemijo, ki jo ima zelo rad, pri svojem gledališkem in pisateljskem delu uspešno združuje umetnost in kemijo oz. naravoslovje.

Po predstavitvi svojega delovanja je nas – učence postavil v aktivno vlogo. V skupinah smo se prestavili v vloge ministrice za gospodarstvo, direktorja premogovnika, predstavnika lokalne okoljevarstvene organizacije in občanke Breze. In kaj smo v igri vlog reševali? V nekem izmišljenem kraju se nahaja bogat rudnik, ki bi ga lahko uspešno razširili in premog uporabili v termoelektrarni. Veliko ljudi tega kraja bi se lahko zaposlilo in rešilo svoje denarne težave oz. brezposelnost. Toda že sedaj je v tem kraju onesnaženost zraka pogosto pod vprašajem! Z argumentiranjem in pogajanji smo problem rešili, da sta volk sit in koza cela.

Uri sta minili, kot bi pihnil, mi pa smo na zanimiv način spoznali prepričevalni, pogajalni in raziskovalni pogovor ali intervju. Upamo, da nas obišče še kak umetnik.

Loading

Accessibility