UČENJE PIKSILACIJE PRI IZBIRNEM PREDMETU FILM

Objavljeno: 9.10.2020 | Avtor: Barbara Košar

Piksilacija je tehnika animacije, v kateri so glavni junaki – ljudje. Čudežna izginevanja, lebdenje v zraku in drsanje po tleh, hoja skozi zid … (Kinodvor)

V začetku septembra nas je obiskala Andreja Goetz iz Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon. Na začetku smo si ogledali animirani film Fantomski deček. Film govori o dečku, ki se lahko premakne iz svojega telesa, ne da bi ga kdo videl. Rešil je New York pred uničenjem virusa. Na koncu je njegov fantom izginil in on ni več obstajal, a njegova sestrica ga je z močjo misli prebudila in on je ozdravel. Mnenja učencev so bila zelo različna, nekaterim je bil film zelo všeč, nekaterim pa malo manj.

Delo smo nadaljevali v naravoslovni učilnici, kjer sta dve skupini delali s fotoaparatom, ena s telefonom ter zadnja s tablico. Učili smo se piksilacijo oziroma delali smo kratke animirane filmčke. Ideje so bile zelo različne in zelo zanimive. Naučili smo se, da pri piksilaciji lahko delamo različne efekte, npr. pogrezanje v zemljo, letenje, hoja skozi predmete … Vsem je bila drugačna ura zelo všeč in vsi smo se nekaj novega naučili.

Hvala gospe Andreji za novo izkušnjo.

Klara Požun in Lana Vurnek, 7. c

Loading

Accessibility