Učenci POŠ Loke pri Zidanem Mostu so se udeležili tradicionalnega slovenskega zajtrka in čistilne akcije

Objavljeno: 10.12.2015 | Avtor: Milena Zemljak

20. 11. 2015 je bil dan na POŠ Loka pri Zidanem Mostu malo drugačen. Ker smo vključeni v vse slovenski projekt – Tradicionalni slovenski zajtrk, smo najprej zjutraj spregovorili o pomembnosti zajtrka, nato pa še o pomenu lokalno pridelane hrane in o pomenu čebel. Ugotovili smo, da je zelo pomemben zdrav način življenja, v katerega moramo vključiti tudi veliko gibanja. Skrbeti pa moramo tudi za naravo. Zato smo se učenci pridružili Turističnemu društvu Loka in izvedli čistilno akcijo v okolici šole in ob sprehajalni poti ob reki Savi, kjer bodo v mesecu decembru razstavljeni adventni venčki.

Nekaj učencev je zapisalo svoje vtise.

 

 

Danes, 20. 11. 2015, smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Ko smo prišli v šolo, nismo kot ponavadi imeli malice, ampak že ob osmi uri zajtrk. Imeli smo ekološko pridelano hrano. Vsako leto ga imamo. Vedno imamo kruh, mleko, maslo, med in jabolko. Ker je bilo ekološko pridelano, je bil zajtrk še bolj zdrav. Tradicionalni slovenski zajtrk imamo vsak tretji petek v mesecu novembru. Potrudili smo se, da smo vse pojedli, ker so čebele za ta med veliko naredile. Tako smo dobili moč za ves dan.

Manca Kosem, 4. razred

V petek, 20. 11. 2015, smo imeli slovenski tradicionalni zajtrk. Za zajtrk smo imeli kruh, maslo, mleko z domačo smetano, med in jabolko. Vse kar je bilo na mizi, je bilo domače. Kmetje, ki so to pridelali, imajo kmetije v občini Sevnica. Med moramo spoštovati, saj ga pridelajo čebele. Kmeta moramo spoštovati, ker goji živino in pridela mleko in maslo. Sadjarji so tudi pomembni, saj pridelujejo jabolka. Spoštujmo in imejmo radi, kar nam je dala narava.

Jakob Štigl, 4. razred

 

V petek, 20. 11. 2015, smo imeli čistilno akcijo. Po malici smo si nadeli rokavice, vzeli vrečke in odšli. Smeti smo pobirali ob reki Savi. Letos jih je bilo manj kot lani. Najbolj zanimivo je bilo, ko smo našli stol. Našli smo tudi papirčke, konzerve, kartone in še kaj. Srečali smo se z učenci 1. in 3. razreda. Fotografirali smo se. Odšli smo nazaj proti šoli. Pri železniški postaji smo odložili vreče s smetmi. Ni nam bilo všeč, ker ljudje puščajo smeti naokoli. Veseli pa smo bili, ker jih je bilo manj kot lani.

Emanuela Kleindienst, 4. razred

 

Danes smo imeli čistilno akcijo. Nadeli smo si rokavice, vzeli vreče in odšli. 4. in 5. razred smo odšli za reko Savo mimo sadovnjaka, 1. in 3. pa po drugi poti. Všeč mi je bilo, ko smo s sošolci našli stol. Letos je bilo veliko manj smeti kot lani. Na sredi poti smo srečali prvošolce in tretješolce. Na koncu smo se še fotografirali. Odšli smo v šolo. Veseli smo bili, saj je bil del naše okolice spet čist.

Neža Močnik, 4. razred

Loading

Accessibility