Tradicionalni slovenski zajtrk pri drugošolcih

Objavljeno: 20.11.2023 | Avtor: Polona Kolenc Žnidaršič

V petek, 17. 11. 20123 smo imeli drugošolci  naravoslovni dan na temo Tradicionalni slovenski zajtrk. Zjutraj smo v jedilnici pozdravili  gospoda Gnidico iz ekološke kmetije, gospoda ravnatelja in gospe iz Občine Sevnica. Pogovorili smo se o pomenu zajtrka, zakaj je pomemben za zdrav način prehranjevanja in življenja. Gospod Gnidica je na kratko predstavil ekološko kmetijo, izdelke in pridelavo ekološkega kruha. Učenci so našteli živila (kruh, med, mleko, jabolko), ki so najbolj običajna za tradicionalni slovenski zajtrk in jih potem tudi kulturno pojedli. V učilnici smo nadaljevali delo z različnimi nalogami, ustvarjali, poslušali in prepevali pesmi o čebelah ter zaplesali ob slovenski glasbi.

Učenci z učiteljicami

 

Loading

Accessibility