Tehnogenij si ti – tehnogenij svet vrti 2017

Objavljeno: 18.10.2017 | Avtor: mlampret
Šolski center Krško-Sevnica in podjetje GEN energija sodelujeta že vrsto let in si prizadevata z različnimi aktivnostmi dijake pritegniti tako v svet tehnike kot gospodarstva. Po šestih odmevnih in uspešno izpeljanih dogodkih sta tudi letos organizirala posebno prireditev za promocijo tehnike in tehničnih ved med mladimi z naslovom .
Dogodek se je odvijal v soboto, 7. oktobra 2017, od 10. do 12.30, v Informacijskem središču GEN v Vrbini, v Krškem.
Nadarjeni učenci s področja TIT OŠ Sava Kladnika so predstavljali zanimive tehnične izdelke s področja tehnike, ki so nastajali pri pouku, interesnih dejavnostih in v domačih delavnicah. Poudarek predstavitve je bil elastomobil, ki je zasedel 1. mesto na državnem tekmovanju, in sončna peč, s katero lahko segrevamo do 400 oC.
Učenci so se udeležili mednarodne konference Drone team, kjer so spoznali konstruiranje dronov in uporabo le teh v vsakdanjem življenju.
Dogajanje so popestrili poizkusi iz Sveta energije.
Poudarki letošnjega dogodka so bili:
  • Predstavitev modela delovanja hladilnega stolpa v elektrarni (ŠC Krško-Sevnica);
  • Predstavitev solarnega avta, ki so ga izdelali dijaki Srednje poklicne in strokovne šole Krško, Šolskega centra Krško-Sevnica in z njim zmagali na 4. in 5. mednarodni dirki solarnih avtomobilov v hrvaškem Sisku;
  • Predstavitev spletne računalniške simulacije “Energetska mešanica”;
  • Predstavitev simulacije delovanja NEK;
  • Kemijski šov, naravoslovne delavnice v izvedbi posavskih in dolenjskih OŠ ter SŠ;
  • Predstavitev tehniških društev v Posavju: radioamatersko, astronomsko in modelarsko ter društvo za napredno rabo računalnikov.
Janez Virtič

Loading

Accessibility