TEHNIŠKI DAN PROMET in TRAJNOSTNI RAZVOJ

Objavljeno: 23.03.2023 | Avtor: Barbara Košar

Promet, prometna varnost in trajnostni razvoj sta vse bolj pomembna dejavnika našega vsakdana. Ker promet  in trajnostni razvoj predstavljata izziv sedanjim generacijam, smo se na Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica odločili, da izvedemo z učenci 8. oddelkov TD na temo PROMET in TRAJNOSTNI RAZVOJ.

V uvodu nam je predstavnik Avto šole Prah predstavil njihovo dejavnost, povezano s prometom. Učenci so obnovili prometne znake, se seznanili, kdaj in kako do vozniškega izpita ter si pogledali powerpoint predstavitev o  nevarnih prometnih situacijah  v samem mestu Sevnica in  njeni bližnji okolici. V nadaljevanju so dobili izčrpne odgovore o tem, kako do vozniškega izpita, o prometni kulturi ter o trajnostni mobilnosti.

Nato so sledile delavnice, kjer so učenci medpredmetno sodelovali.  Likovno so ustvarjali na temo prometa v prihodnosti, reševali CPP predpise, kolesarili, šteli promet in ugotovili, da se večina ljudi vozi v avtomobilih sami, kar ni racionalno z vidika energetske učinkovitosti. V delavnici, ki je potekala v angleškem jeziku, so se učenci seznanili s terminom »trajnostni razvoj«. V angleškem jeziku so brali spletne članke na temo trajnostne mobilnosti, kako ta igra ključno vlogo v trajnostnem razvoju. Izdelali so plakate na temo globalnih ciljev trajnostnega razvoja, urbane trajnostne mobilnosti in pozitivnih vplivov trajnostne mobilnosti.   Med osmošolci  smo izvedli anketo o njihovih navadah prihajanja v šolo ter rezultate predstavili na plakatu.

TD smo zaključili z evalvacijo, kjer so učenci izrazili svoja mnenja. Izkazalo se je, da si takšnih medpredmetno povezanih dni še želijo.

                                                                                                                                   Aktiv TIT

 

Loading

Accessibility