Tehniški dan 8. razred

Objavljeno: 6.10.2023 | Avtor: Janko Sotošek

Učenci 8. r. so imeli v četrtek, 5. 10. 2023, tehniški dan z naslovom Promet in trajnostni razvoj.

 

Promet in prometna varnost je pomemben dejavnik našega vsakdana. Prometne površine, prometna sredstva in udeležba v prometu zahtevajo veliko znanja in veščin, da se kot udeleženci v prometu ne znajdemo v nevarnosti. Promet v prihodnosti predstavlja izziv sedanjim generacijam. V prometu je potrebno spodbujati predvsem trajnostno. V ta namen je potrebno spodbujati pogostejšo hojo, kolesarjenje, uporabo javnega prevoza in racionalnejšo rabo avtomobilov.

 

Učenci so spoznali podjetje iz domačega kraja, ki se ukvarja s Šolo vožnje in ostalimi dejavnostmi povezanimi s prometom, seznanjeni so bili kako in kdaj do vozniškega izpita, o prometnih pasteh  v našem okolju ter njihov pogled na promet v prihodnosti.

Učenci so likovno ustvarjali, zavest prometne kulture v povezavi s trajnostnim razvojem so izražali na plakatih v angleškem jeziku in  v računalniški učilnici reševali teste CPP. Ena skupina učencev je s kolesi prevozila pot do Brega in nazaj. Na treh najbolj prometnih mestih so učenci šteli promet, ob vrnitvi s kolesarskega poligona na Hrastah pa so v šoli izračunali še svoj ogljični odtis na poti v šolo. Pri evalvaciji so učenci povedali, da jim je takšna oblika izvedbe TD všeč in podali predloge, kako bi ogljični odtis še bolj zmanjšali…       Aktiv TIT

Loading

Accessibility