SVETOVNI DAN ZEMLJE IN SAJENJE DREVESA

Objavljeno: 11.05.2015 | Avtor: mlampret

22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga na pobudo civilne družbe po vsem svetu praznujemo že več kot 30 let. Namen tega dne je opozoriti javnost na ranljivost in enkratnost našega planeta.

Naj bo naše vodilo naslednje:« Znižujmo, ugašajmo, reciklirajmo, hodimo. Postanimo odgovorni potrošniki! Živeti moramo s spoznanjem, da je prihodnost sveta odvisna od ravnanja vsakega izmed nas. Zemlja je naš skupni dom. Naj nas misli in dejanja za dobrobit našega planeta spremljajo vsak dan.«

Na ta dan smo učenci devetih razredov na Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica v naravoslovno učilnico posadili glog. Prireditev je vodil naš učitelj gospod Janko Sotošek skupaj z učenci. In zakaj smo se odločili, da posadimo glog?

Glog je pomembno zdravilno drevo, ki varuje srce in njegovo delovanje. Svetujejo ga za številne težave s srcem in žilami, kot so visok krvni tlak, visoka raven holesterola, nereden srčni utrip in srčno popuščanje. Čaj pomirjujoče vpliva pri božjastnih napadih ter

pri akutnih vročinskih boleznih kot so pljučnica, gripa, bronhitis in kašelj.

S tem dejanjem smo prispevali k biotski raznolikosti v naravoslovni učilnici in drevo bo še dolgo spominjalo na mlado generacijo, ki je obiskovala našo osnovno šolo od leta 2006 do leta 2015.

Monika Seničar, 9. c

 

Loading

Accessibility