ŠPORTNI DAN SPOMLADANSKI SPREHOD, 1. – 5. RAZRED

Objavljeno: 16.04.2020 | Avtor: Erika Anzelc Intihar

Današnji lep sončni dan smo z učenci POŠ Studenec izkoristili za športni dan. Bil je prav poseben, saj smo v teh izrednih razmerah opravili pohod vsak zase. Učiteljice smo pripravile program in učenci so tako izvedli dejavnosti  sami ali pa v družbi staršev ali bratcev in sestric. Učenci so izbirali med številnimi dejavnostmi – med ogrevalnimi vajami, vadbo po postajah, med športnim lovom na zaklad, plesom, športnim izzivom in obveznim sprehodom v naravi. Na sprehodu so imeli opazovalno nalogo in so morali odkrivati ter poimenovati različne pomladanske cvetlice. Številni poslani posnetki pričajo, da so bili učenci aktivni in na sprehodu odkrivali številne cvetlice, zanimivosti in celo živali. Tako smo dobili posnetke iz Križ, Dedne Gore, Senovega. Morda še kakšnega dobimo.

Nekaj opisov prvošolcev:

Z očijem sva se odpravila čez gozd na “Jordanov hrib” od tam sva nadaljevala pot proti Lovski koči Studenec-Veliki Trn. Na poti sva opazila nekaj spomladanskih cvetlic, slišala peti veliko ptic, s seboj sva imela obvezno malico in sok. (Zara, 1. razred)

Prvi del je opravljen. Ugotovila sem, da sem brez kondicije. (Sara, 1. razred)

Z atom Francijem sem prevozila 4 km na skiroju. (Saša, 1. razred)

Mi smo opravili popoldanski sprehod, da ga je bila deležna tudi mamica. Naš sprehod je bil poln vzponov na hrib in padcev… Po športnem dnevu, pa sem še vedno poln energije. (😏 Matija, 1. razred)

Špotni dan mi je potekal kar lepo, pri vajah mi je veliko “pomagala” sestrica Živa tako da sva se kar razmigala. Na sprehod v gozd sva šla z atijem kjer sva raziskovala kar precej stvari. Rožice sva pa našla skoraj vse in še več vendar Pasjega zoba pa nisva nikjer našla, ker me je tako zanimalo o tej roži sem odšel do sosede Ide iz Kranja ki je Mag. biologije ki me vedno kaj novega nauči in mi je zelo veliko povedala o tej roži, da je zelo redka in da je najverjetneje že odcvetela ter da najraje raste ob močvirjih. (Urban, 3. razred)

Morali smo iti v naravo in poiskati določene rože. Žal pa nismo našle pasjega zoba. Opravila sem tudi športni izziv. (Lana Metelko, 3. razred)
Opravila sem športni lov na zaklad. Kasneje pa tudi sprehod z opazovalnimi nalogami. Lov na zaklad mi je šel odlično, sem se pa pošteno utrudila. (Neja Novšak, 3. razred)
Zaplesali sva Kiki ples s kotalkami in posneli cel nastop. Odpravili smo se tudi na sprehod. Našli smo skoraj vse rastline, samo pasjega zoba ne. (Ela in Nea Balant, 2 in 3. razred)
Šli smo na 2-urni sprehod. Pasjega zoba nismo našli, najbrž je že odcvetel. Bilo je super. (Pija, 3. razred)

 

 

Loading

Accessibility