ŠPORTNI DAN OB TEDNU MOBILNOSTI

Objavljeno: 21.09.2019 | Avtor: Barbara Košar

V petek, 20. 9. 2019, smo se učenci 7., 8. in 9. razreda OŠ Sava Kladnika Sevnica ob evropskem tednu mobilnosti udeležili prireditve na osnovni šoli Krmelj.

Z avtobusom smo se izpred šole odpravili do Tržišča, od tam pa smo jo peš mahnili do šole v Krmelju. Ko smo prispeli, se je prireditev začela. Geslo letošnjega tedna mobilnosti je bilo ˝Gremo peš˝. Najprej so nas pozdravili in nagovorili, nato tudi zaplesali za nas. Dva najmlajša sta nam deklamirala pesmico. Odigrali so nam prizore o tem, da je zdravo hoditi peš v šolo in o tem, kako pravilno nositi torbo, kako zložiti stvari vanjo ter kakšna je pravilna drža itd. Prišli so tudi starejši občani, ki vsako jutro telovadijo. Pokazali so nam nekaj vaj, da smo se razgibali tudi mi. Gosta pa sta tokrat bila člana kluba v Celju in člana slovenske reprezentance v košarki na vozičkih. Predstavila sta se nam in povedala svoji zgodbi, nato pa sta nam razložila pravila ˝njihove˝ košarke. Povabila sta dva izmed nas, da se preizkusita na v košarki na invalidskih vozičkih. Kot pričakovano je iz množice naših šolarjev pogumno stopil devetošolec Miha ter se odlično izkazal in zadel koš. Potem smo dobili priložnost, da zaplešemo pod vodstvom plesalcev iz plesnega studia Novo mesto. Na koncu so za zabavo in glasbo poskrbeli Veseli Dolenjci.

Počasi smo se odpravili nazaj do avtobusov in nato do šole. Tako se je ob toplem sončnem vremenu zaključil še en prijeten športni dan, ki bi ga z veseljem še kdaj ponovili. J  

Emanuela Kleindienst, 8. a

Loading

Accessibility