Šolski parlament – Okrogla miza z gostjami

Objavljeno: 9.03.2018 | Avtor: Sergeja Seljak

ŠOLSKI PARLAMENT – OKROGLA MIZA Z GOSTJAMI: go. Ivano Grubešić, go. Mirjam Ten Veen, go. Oleno Sukhobrus in go. Hano Aupič

V petek, 23. 2., smo se na okrogli mizi zbrali predstavniki in namestniki oddelkov SUŠ, kamor smo povabili štiri gostje, ki so se kot mame naših učencev prijazno odzvale našemu povabilu. Gospe so nam iz prve roke izčrpno in slikovito predstavile šolstvo v svojih domovinah, saj je tema letošnjega šolskega parlamenta Šolstvo in šolski sistem.

Tako smo odstrli vrata in za kratek čas pokukali v štiri različne šolske sisteme: ga. Ivana Grubešić je predstavila šolstvo v Bosni in Hercegovini, sledila ji je ga. Mirjam Ten Veen, ki je spregovorila o šolstvu na Nizozemskem, nato je ukrajinsko šolo v času svojega šolanja predstavila ga. Olena Sukhobrus, nazadnje pa je šolstvo na Češkem opisala tudi naša učiteljica ga. Hana Aupič.

Učenci so z zanimanjem spremljali predstavitve vseh štirih gostij, tako da nam je na koncu skorajda zmanjkalo časa za številna vprašanja, ki so se porajala. Nekaj utrinkov o dogajanju si lahko ogledate ob spodnjih fotografijah.

        Gordana Kenda Kozinc

 

Loading

Accessibility