Sodelovanje z lokalnimi društvi – kulturni dan sedmošolcev

Objavljeno: 3.03.2017 | Avtor: Sergeja Seljak

V četrtek, 16. 2. 2017, smo imeli vsi učenci 7. razreda kulturni dan, katerega namen je bilo sodelovanje z lokalnimi društvi iz Sevnice in okolice.

Najbolj zaželena dejavnost je bilo streljanje. Na izbiro smo imeli še čebelarstvo, ples, kuhanje in klekljanje. Jaz sem se prijavil k čebelarjenju, kjer smo bili v delavnici sami fantje.

Najprej smo izvedeli, kako čebela preživi leto glede na razmere. Seznanili smo se s sestavo čebelnjaka in izdelali obroče za satje. Najprej smo iz štirih palčk naredili pravokotni okvir. Daljša palica je imela udornino, da smo lahko vanjo kasneje vložili satno osnovo, narejeno iz voska. Na krajši palici smo z vrtalnikom izvrtali luknje, skozi katere smo kasneje napeljali žice. Nato smo s transformatorjem segreli napete žice in položili satno osnovo. Med delom pa so nam sošolci iz kuharske delavnice prinesli nekaj sladkih dobrot. Hrup, ki se je razlegal iz učilnice, ni motil nikogar, saj so učenci 6., 8. in 9. razreda imeli športni dan. Na koncu smo izdelali še sveče iz voska. Sledila je malica, po kateri smo imeli skupni zaključek kulturnega dne. Vsaka skupina se je predstavila in ostalim pokazala, česa se je naučila. Ostali sošolci so si tako lahko ogledali razstavo naših čebelarskih izdelkov.

Dan je bil izjemno poučen in zabaven. Velika zahvala vsem sodelujočim društvom, ki so svoje znanje in izkušnje delili z nami in nam tako polepšali dan.

Gašper Kosem, 7. b

Loading

Accessibility