SODELOVANJE PRVOŠOLCEV OPB2 PRI PROJEKTU »VARNO V VRTEC IN ŠOLO«  

Objavljeno: 22.05.2023 | Avtor: Tadeja Rupar

Varnost je nujna v prometu. Še toliko bolj je pomembna za prvošolce, ki prvič stopajo na šolske površine in v okolico šole. Zato smo se v OPB2 pridružili projektu Varno v vrtec in šolo. Glavni namen projekta je preventivno ozavestiti otroke in odrasle o varnosti v prometu, s poudarkom na prometni varnosti v okolici šolskih in otroških igrišč.

V prvem delu projekta je bil poudarek na varni poti – prometni režim okolici vrtca in šole. Učenci so narisali risbice, kako si oni predstavljajo prometni režim v okolici svoje šole, varne poti in morebitne nevarnosti. Vse risbice učencev smo združili v plakat. V drugem delu je bil poudarek na pešcih, kolesarjih in voznikih skirojev. Učenci so narisali risbice, kaj potrebujejo pri varni vožnji s kolesom, skirojem, rolerji in rolki. Risbice vseh sodelujočih smo združili v plakat, ki je to prikazoval.

V sklopu projekta smo se naučili tudi pravilno prečkati prehod za pešce, kar smo utrjevali ob vsaki priložnosti. V prostem  času smo se radi igrali igro s kocko Varno v prometu ali  Varno v vrtec in šolo. Zanimiva pa nam je bila tudi igra, ko smo najprej na zelo velike liste narisali ceste, prometne znake, križišča in se potem igrali igre z avtomobilčki.

                                                                                                   Prvošolci OPB2 in učiteljica Tadeja Rupar

 

 

 

 

Loading

Accessibility