Sodelovanje gledališkega kluba na območnem srečanju otroških gledaliških skupin občine Sevnica

Objavljeno: 9.04.2015 | Avtor: mlampret

V torek, 31. 3., je v Krmelju potekalo srečanje gledaliških skupin osnovnih šol sevniške občine. Naša gledališka skupina se je pod mentorstvom Jelke Slukan predstavila z delom Ko gozd utihne. Predstave si je ogledal igralec Gorazd Žilavec, ki je predstavo ocenil kot odlično igro, igro, v kateri so igralci in gledalci »noter padli«. Navdušili so ga resničen poljub, velikanski čarobni štor, pantomima, melodija, zaigrana s palicami in zvončki, boj dobrega in zlega, glasba. »Užival sem v predstavi,« so bile njegove besede, ki so najboljša čestitka našim igralcem. Učenci in delavci šole, ki ste si predstavo že ogledali, lahko pritrdite temu mnenju. Tistim, ki pa na predstavo še čakate,  gledališčniki obljubljajo prijetno doživetje.

Za uspešno predstavo so ustvarjalci samo v marcu trenirali preko 30 ur. Z njimi so bili ta pravirežiser Andrej Jus, plesalka Nataša Živković in glasbenica Polona Janežič. Te umetnike ste učenci 7., 8. in 9. r. spoznali v feb. na kulturnem dnevu. Sodelovanje poteka v okviru projekta Igrišče za gledališče. O tem sodelovanju najdete informacije na hodniku v pritličju šole, še več pa na spletni strani šole v rubriki PARTNERJI – IGRIŠČE ZA GLEDALIŠČE, kjer so poleg fotografij tudi zapisi naših učencev in delavcev s februarskih kulturnih dni, dodali pa bomo tudi utrinke s predstave.

In kdo so mladi gledališčniki?

Iz 7. b:   Tjaša Kosem, Maruša Lipej, Žiga Jagodič, Tim Baumkirhner, Miha Golob, Alja Možina, Neja Vidmar, Nives Dobovšek, Lea Gole, Sanija Forić;

iz 7. c:  Neža Ajda Gabrič

iz 6. b: Enila Obić, Katarina Knez, Zala Ramovš, Leja Seljak

In tehnična ekipa: Domen Mrgole iz 8. b, Maja Jakše in Žiga Klanšek iz 8. c

Scena: Drago Slukan in Janja Flisek Balog

kameraKratek video zapis s predstave

Jelka Slukan

Loading

Accessibility