SEVNIŠKI UČENCI UŽIVALI V MALI PLANICI PRED ŠOLO

Objavljeno: 7.03.2016 | Avtor: MArjeta Teraž

V prvem tednu meseca marca so najmlajši učenci OŠ Sava Kladnika Sevnica uživali v nenavadni športni dejavnosti. Obiskal nas je Franci Petek, avtor projekta Mini Planica, ki želi na ta način mladim ponuditi inovativen način promocije Planice in smučarskih skokov. Petek je eden naših najuspešnejših skakalcev, saj je leta 1991 v italijanskem Predazzu osvojil naslov svetovnega prvaka na veliki skakalnici.
Učenci so preizkusili mobilno smučarsko skakalnico pod strokovnim vodstvom. Poleg gibanja na svežem zraku so premagovali strah pred skakanjem in z veseljem spoznavali, kakšne občutke ob skokih doživljajo naši uspešni skakalci. Starejši učenci so bili kar malo žalostni, saj so bili prikrajšani za čudovite športne trenutke.

Prvošolci so nam zaupali svoje vtise:

Jan: Bilo je fantastično.
Matej: Dobili smo smučke, čelado in drese s številko. Smešno je bilo, ko so zalivali progo z vodo. Super se je bilo spustiti po skakalnici.
Kimi: Všeč mi je bilo skakanje in da sem na čeladi nosil kamero. Z njo so snemali moj skok.
Val: Vesel sem, da sem daleč skočil. Dobili smo čelado, priznanje in pašteto.
Tinkara: Všeč mi je bila hoja s smučkami po stopnicah navzgor. Vesela sem bila tudi, da sem lahko videla svoje slike na internetu. Uživala sem, ko sem lahko brez skrbi padala na zadnjico.
Anže: Všeč mi je bilo, ko sem skakal, dobil priznanje in govoril pred televizijsko kamero. Komaj čakam, da se vidim na televiziji.
Anja: Skoki so mi bili všeč. Všeč so mi bile tudi smučke in čelada.

Učenci 1. c razreda

Loading

Accessibility