SEVNIŠKI UČENCI ODLIČNI NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU IZ BIOLOGIJE

Objavljeno: 27.01.2016 | Avtor: MArjeta Teraž

V šolskem letu 2015/2016 smo učenke in učenci pri dodatnem pouku biologije pridobivali znanje o metuljih Slovenije pod vodstvom učiteljice Alenke Povšič. Najprej smo se preizkusili na šolskemu tekmovanju, ki je potekalo 21. oktobra 2015. Vsi učenci smo pokazali veliko znanja.
Najboljši učenci pa smo se udeležili državnega tekmovanja v Trebnjem. Na dan tekmovanja, 4. decembra 2015, smo bili pri pouku prisotni štiri ure, nato pa smo preostali dve uri ponavljali snov in utrjevali znanje o metuljih. Ob 13. uri smo se odpeljali proti OŠ Trebnje, kjer so nas učenci prijazno sprejeli s kratko predstavo. Nekaj minut pred začetkom pisanja smo se razvrstili po razredih, kjer so nas pričakala majhna darila. Potem pa se je začelo zares. Naši možgančki so se vključili v reševanje zahtevnih nalog. Po končanem tekmovanju smo vsi nestrpno čakali na rezultate.
Vse ure učenja in priprav so bile poplačane z odličnim uspehom. Sara Zabasu in Žan Seničar sta prejela bronasto priznanje, Kaja Uranič in Ana Močnik pa srebrno priznanje. Zelo sem bila presenečena in vesela, ko sem izvedela, da sem najvišje – zlato – priznanje prejela sama.

Anja Popelar, 9. c

Loading

Accessibility