SEVNIŠKE ROKOMETAŠICE MED NAJBOLJŠIMI V DRŽAVI

Objavljeno: 19.02.2016 | Avtor: MArjeta Teraž

V četrtek, 28. januarja 2016, je v Nazarjah potekalo osnovnošolsko državno četrtfinalno tekmovanje v rokometu, katerega se je udeležila tudi ekipa učenk iz OŠ Sava Kladnika Sevnica. Vse učenke smo se zavedale, da bosta obe tekmi zelo naporni, saj so imele nasprotnice precej več izkušenj iz klubskih tekmovanj.

Našo prvo tekmo smo  odigrale proti ekipi učenk iz Žalca, ki so lani osvojile naslov šolskih državnih prvakinj. Zaradi treme smo se na začetku težko zbrale in dolgo je trajalo, da smo začele igrati tako kot se spodobi. Hitro smo se približevale nasprotnicam in uspelo nam je izenačiti rezultat, a kaj, ko se nasprotnice niso dale in so nas premagale za dva gola. Tekma je bila neverjetna in zelo zanimiva. Ob koncu tekme smo bile kljub rezultatu ponosne nase, kajti  skozi celotno tekmo smo odlično igrale v obrambi, skozi katero se ni mogla prebiti nobena nasprotnica. To pa je bil tudi ključni vzrok za presenečenje na njihovih obrazih. Ko smo jim povedale, da še nismo igrale proti nobeni ekipi, v kateri igrajo dekleta iz klubov, so bile še toliko bolj presenečene. Na koncu so tudi pohvalile našo igro, nam čestitale in nam dale nekaj nasvetov.

Naslednjo tekmo smo igrale proti učenkam OŠ Nazarje. Odločile smo se, da  bomo zaradi utrujenosti odigrale tekmo bolj lahkotno in prijateljsko, ker smo potiho vedele, da so nasprotnice tako močne, da bomo imele bolj malo možnosti.

Naša pomlajena ekipa je na koncu osvojila 3. mesto, a smo bile  kljub temu zelo ponosne, da nam je  uspela uvrstitev med 27 najboljših osnovnošolskih ekip v državi.

Ajda Trbovc in Lori Škerl, 9. a

 

Loading

Accessibility