PRVI ŠOLSKI DAN NA OŠ SAVA KLADNIKA SEVNICA

Objavljeno: 3.09.2020 | Avtor: Barbara Košar

Pa smo le dočakali novo šolsko leto. Prvi šolski dan je zaradi trenutne situacije potekal malo drugače kot prejšnja leta.

Učenci 7., 8. in 9. razreda smo prišli v šolo z avtobusom, peš, ali pa so nas pripeljali starši. Nato smo odšli skozi glavni vhod v svoje nove matične učilnice. Prav tako je prihod v šolo potekal pri učencih 2., 3., 4. in 5. razreda, le da so oni v šolo  vstopili skozi levi oz. desni vhod z notranjega dvorišča. Učenci 6. razreda so se ob 8.15 zbrali na zgornjem igrišču, kjer so se združili v nove oddelke, spoznali nove razrednike ter skupaj z njimi odšli v matično učilnico. Naši najmlajši, prvošolčki, pa so s starši prišli ob 9.00 na zgornje igrišče. Tam so imeli slavnostni sprejem. Zdeli so se veseli, polni energije, pričakovanj in zagnanosti, ne le za novo šolsko leto, temveč tudi za njihovo novo 9-letno pot, ki jo imajo pred seboj.

Prvega septembra je pouk potekal malo drugače. Prve tri šolske ure smo bili z razredniki, se seznanili z novimi pravili zaradi trenutne situacije glede korona virusa, dobili naše nove urnike, itd. Od četrte šolske ure naprej je pouk potekal po običajnem urniku.

Moram reči, da je bil prvi šolski dan kar zanimiv. Veliko informacij in novih stvari, a naši učitelji so to izpeljali odlično.

Glede trenutnih pravil in trenutne situacije imamo različna mnenja. Nekateri so zadovoljni, drugi malo manj. Res je, da ni tako, kot je bilo, a se trudimo, da bi čim prej bilo spet po starem. Verjamem, da smo se vsi na skrivaj veselili prvega šolskega dne, že  zaradi sošolcev in prijateljev.

Ne glede na to, kako bo v prihodnje, vsem želim lep preostanek tedna, uspešno šolsko leto ter čim več zdravja.

 

Emanuela Kleindienst, 9. a

 

Loading

Accessibility