PROMET-VARNA POT V ŠOLO

Objavljeno: 22.09.2022 | Avtor: Mateja Knez

PROMET-VARNA POT V ŠOLO

V sredo, 21. 9. 2022 je učence prvošolce, v okviru tehniškega dne z naslovom Promet-Varna po v šolo, obiskal policist g.Matej Varlec  s Policijske poVstaje Sevnica z namenom, da bi prvošolce seznanil z varnostjo v prometu ter jim predstavil policijsko delo.

V uvodnem delu se je policist z učenci pogovoril o pomembnosti nošenja rumene rutice, uporabe kresničk in odsevnih trakov ter jih seznanil s pravili varne hoje v prometu. Nato se je skupaj z učenci sprehodil po poteh v okolici šole. Pokazal in opisal je pomen nekaterih prometnih znakov, samostojno in v skupini so pravilno prečkali cesto ter upoštevali pravila varne hoje. Na koncu obiska je učence pohvalil, ker so ga pozorno poslušali in upoštevali njegova navodila, učenci pa so se mu zahvalili in za spomin izročili risbico. Nato so prvošolci v šoli izdelali nekatere prometne znake, na papir narisali cesto, križišče, promet in se poigrali z avtomobilčki.

Gospodu Mateju Varlecu s Policijske postaje Sevnica se najlepše zahvaljujemo za obisk, strokovnost, razumevanje in uspešno sodelovanje.

                                                                                                                                                                                                                                                                                         Učenci in učiteljice 1.razredov

Loading

Accessibility