PROJEKT SPODBUJAMO PRIJATELJSTVO v OPB2

Objavljeno: 10.05.2023 | Avtor: Tadeja Rupar

PROJEKT SPODBUJAMO PRIJATELJSTVO v OPB2

Letos smo se v podaljšanem bivanju OPB2 odločili, da bomo sodelovali med drugim tudi v projektu »Spodbujamo prijateljstvo«. Projekt je del širšega programa Šole sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega  razvoja. Namen projekta je otroke spodbujati k pozitivnemu razmišljanju o prijateljstvu in razvijanju dobrih odnosov z vrstniki. V okviru projekta so lahko otroci svoja razmišljanja o prijateljih in vsem, kar jim je v zvezi z njimi pomembno, narisali, napisali, fotografirali ali naredili filmček. Tema nam je bila zanimiva, poučna in z veseljem smo se lotili novih izzivov.

Za začetek smo se z učenci pogovarjali, kaj njim pomeni prijateljstvo in kaj je za njih pravi prijatelj. V prvem delu naloge so učenci na papirnate srčke narisali svoj najlepši trenutek, ki so ga preživeli s svojim prijateljem ali prijatelji. Vse papirnate srčke smo povezali z vrvico v veliko srce, ki prikazuje prijateljstvo med učenci.

V drugem delu naloge smo se preizkusili v snemanju kratkega filmčka – odlomek iz našega druženja in medsebojne pomoči v podaljšanem bivanju. V odlomku prikažemo, kako pomembna je pomoč prijateljev v stiski.

V tretjem delu naloge so učenci s skupnimi močmi in idejami oblikovali kratko pesmico, ki jo je zapisala učiteljica. V pesmici so učenci poskušali odgovoriti na vprašanje, zakaj imamo radi prijatelje.

Opraviti vse tri zahtevne naloge za prvošolce res ni bilo preprosto. Po končanem delu so bili učenci zelo navdušeni nad skupnimi izdelki, ki so nastali tekom druženja in sodelovanja v omenjenem projektu. Nekaj fotografij smo posneli in si jih lahko ogledate.

Učenci OPB2 in učiteljica Tadeja Rupar

 

 

Loading

Accessibility