PREDTEKMOVANJE MALIH SIVIH CELIC NA NAŠI ŠOLI

Objavljeno: 27.09.2015 | Avtor: mlampret

V četrtek, 24. 9. 2015, je na naši šoli potekalo predtekmovanje Malih sivih celic. Tekmovalo je 32 ekip iz 21 osnovnih šol.

Naša šola je imela kar dve ekipi, sam sem bil v drugi skupini. Bili smo zelo radovedni, kako bo potekalo tekmovanje. Razvrstili so nas po učilnicah in dobili smo zelo težke teste. Med pisanjem smo bili sproščeni. Rešili smo teste in nestrpno čakali na razglasitev rezultatov. Med popravljanjem nalog so na odru zaigrali igro učenci gledališkega kluba. Predstava je bila čudovita in zelo smešna.

Na vrsti je bila razglasitev šol, ki so se uvrstile naprej v tekmovanje. Ko so razglasili že sedem osnovnih šol, ki so dobile pravico tekmovati naprej, smo bili že malo zaskrbljeni. Prostor je bil le še za eno ekipo. In takrat so povedali, da je v pisnem delu zmagala prva ekipa naše šole. Bili smo zelo veseli in srečni, čeprav se naši ekipi ni uspelo uvrstiti naprej.

Sledil je ustni del tekmovanja. Pomerilo se je prvih šest osnovnih šol. Končno je bila na vrsti prva ekipa OŠ Sevnica. Izidor Frece, Lea Haler in Črt Pinterič so začeli suvereno in takoj priborili 4 točke za našo šolo. Tako so tudi nadaljevali in zmagali. Vsi smo bili presrečni in se veselili snemanja oddaje na televiziji. Po tekmovanju so tekmovalci imeli intervju, pri katerem jim je bilo kar nerodno.

Vesel sem, da sem preizkusil svoje znanje in upam, da bomo prihodnjič imeli več sreče.

Tomaž Sešlar, 7. b

 

Loading

Accessibility