PREDSTAVITEV KNJIGE: 95 TEZ ZA IZHOD IZ SLEPE ULICE VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJA

Objavljeno: 3.12.2019 | Avtor: Barbara Košar

Ta veseli dan slovenske kulture se je na OŠ Sava Kladnika Sevnica 3. 12. 2019 dogajal res kulturno. Gostili smo namreč eminentnega gosta, g. patra Karla Gržana. Spremljajoč kulturni program naših šolarjev je samo še obogatil pogovor, ki ga je z gostom opravljala ga. ravnateljica Mirjana Jelančič. Navdihujoč govorec seveda ni prišel le predstavljat svoje zadnje knjige, ampak je tekom intervjuja razkril toliko drobcev življenjskih modrosti, da smo poslušalci pozabili na čas.

Obujal je svoje spomine na mladost ter poudaril, da ima ravno njegova disleksija  zasluge za  razvoj in dosežke (doktorat). Dotaknil se je tako področja vzgoje in kaznovanja kot tudi sodobnih pasti manipulacije elektronskih medijev. Pojasnil je vrednost pristnih medčloveških odnosov, žlahtnega sobivanja, medsebojne zaznavnosti ter notranje samostojnosti. Menim, da je marsikaterega navzočega v jedilnici nehote navdušil za branje svojih knjig, saj je na preprost ter humoren način povedal šopek uporabnih življenjskih nasvetov.

»Za srečo se preprosto odločiš,« je misel, s katero smo zaključili srečanje, ki nas je nedvomno obogatilo in pobožalo dušo v teh predprazničnih dneh.

Barbara Košar, prof.

Loading

Accessibility