Petošolci smo radi v naravi

Objavljeno: 23.09.2021 | Avtor: Barbara Vidic

Narava je naša učiteljica. Petošolci v Loki pa imamo to učiteljico zelo radi.

V začetku septembra smo se odpravili v Polano k Frecetovim, kjer nam je Domen predstavil, kako nastane oglje. Izvedeli smo, kaj je to oglarska kopa, kako se jo postavi, kako se kuha oglje, kaj se zgodi s križem na sredini, da vedno ženska prižge kopo ter katero oglje je najboljše za likovno ustvarjanje in katero za žar.

Ker pa smo petošolci že veliki in močni in nismo kar tako, smo seveda z veseljem poprijeli za delo (oziroma za les) in pomagali zgraditi kopo, ki jo je nekaj dni kasneje naša učenka tudi slavnostno prižgala.

V tem tednu pa smo na poseben dan proslavili zadnji poletni dan. S kuharico smo se dogovorili, da nam je pripravila malico za na pot, vzeli smo piknik odejo in malico jedli kar zunaj, v naravi, sredi koruznega polja s pogledom na polje sončnic. Seveda se nismo mogli upreti fotografiranju med sončnicami, zato smo na koncu tekli nazaj do šole, da nismo zamudili pouka. 🙂

Moramo dodati, da med fotografiranjem ni bila poškodovana nobena sončnica, saj smo se ob robu polja gibali z izredno previdnostjo in v gosjem redu.

 

Z našimi malimi pohodi po okolici šole smo do sedaj na spletni strani gibaj.sevnica.si zabeležili 53 prehojenih in 11 pretečenih kilometrov. Kmalu nadaljujemo. 😉 Septembra še ni konec in narava nas vabi. Se javimo kmalu z novo objavo.

Petošolci z učiteljico

Loading

Accessibility