Otroška likovna kolonija

Objavljeno: 16.05.2019 | Avtor: Martina Trbovc

7. OTROŠKA LIKOVNA KOLONIJA OSNOVNIH ŠOL OBČINE SEVNICA. – »OTROŠKE RAZGLEDNICE« se je odvijala na sevniškem gradu v sredo, 15. 5. 2019. Organizator dogodka je bila Osnovna šola Boštanj pod mentorstvom učiteljice Nene Bedek v sodelovanju s KŠTM Sevnica ter Občino Sevnica.

Sedem učencev naše šole se je že predhodno pri pouku LUM z učiteljico Janjo Flisek Balog pripravljalo in razmišljalo o pomladi, naravi, planetu Zemlja, ekologiji in vrednotah. V samem grajskem interjerju pa so svoje zamisli praktično prikazali v likovno dovršeni skulpturi. Pohvalno je, da so se srečanja udeležili posamezniki vseh šol, kar je učence še posebej povezalo, bili so sodelovalni in se pogovarjali o različnih pogledih na likovna izrazna sredstva.

Učenci OŠ Sava Kladnika Sevnica so se še posebej povezali z učenci OŠ Ana Gale Sevnica pod mentorstvom Gizele Škoda. Povezoval jih je skupni delovni prostor pri likovnem ustvarjanju in na koncu tudi druženje ob prijetnem kosilu.

Vsi učenci so na koncu razstavili svoje skulpture pod arkadami grajskega dvorišča, kjer bodo še nekaj časa ostale na ogled. Na koncu so učenci povedali, da jim je bilo delo zunaj šolskih zidov zanimivo, prijetno in da so uživali.

Lepo povabljeni na razstavo.

Gizela Škoda

Loading

Accessibility