OKROGLA MIZA O POKLICIH NA OŠ SAVA KLADNIKA SEVNICA

Objavljeno: 4.03.2020 | Avtor: Barbara Košar

V torek, 3. 3. 2020, je na naši šoli potekala okrogla miza, kamor so prišli predstavniki različnih pomembnih podjetij in ustanov. Okrogle mize so se udeležili: župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, ravnateljica OŠ Sava Kladnika Sevnica Mirjana Jelančič, predstavnica zdravstvenega doma Sevnica Andreja Kobal, direktorica podjetja Bruno gostinstvo, trgovina in pekarna Gabrijele Nuša Vidmar, direktorica podjetja Rafael Marija Možina, direktor Komunale Sevnica Mitja Udovč in vodja kadrovsko-splošnega sektorja pri Kmečki zadrugi Sevnica Irena Klenovšek. Na okroglo mizo smo bili vabljeni predvsem učenci 7., 8., in 9. razreda.

Učenci smo goste prosili, če nam predstavijo svoj poklic in nam povejo, koga zaposlujejo in kakšna izobrazba je potrebna za ta takšno delo. Pozorno  smo jih poslušali in jim lahko zastavljali tudi vprašanja. Predstavili so nam pot, ki jih je pripeljala do lastnega podjetja oz. njihovega poklica.

 Glede na to, da je letos  tema šolskega parlamenta MOJA POKLICNA PRIHODNOST, se mi zdi okrogla miza zelo dobra ideja. Vsako leto se  devetošolci znajdejo pred težko odločitvijo, saj morajo izbrati srednjo šolo, ki jo bodo obiskovali. To pa ni vedno lahka odločitev, zato mislim, da je vsaj nekaterim to srečanje pomagalo.

 

Nina Krmelj, 8. c

  

 

Loading

Accessibility