Ogled filma o drugačnosti – PTICE SELIVKE – Sara Šantej

Objavljeno: 10.10.2016 | Avtor: mlampret

Oboževalci filma oz. učenci, ki obiskujemo izbirni predmet umetnost – film,  smo si v nedeljo, 2. 10., v Krškem ogledali film Ptice selivke.

Najprej je bil prikazan slovenski predfilm Infodroma. Govoril je o otrocih, ki so malo drugačni od nas, npr. fant brez rok. Predstavili so, kaj vse zmorejo kljub različnim primanjkljajem. Film je bil poučen, saj smo spoznali, da se ne smemo iz nikogar norčevati.

Potem je sledil glavni film. Govoril je o dveh deklicah, ki sta bili zelo dobri prijateljici. Ena od njiju je bila na vozičku, druga pa je za rojstni dan dobila jajce, iz katerega se je izlegel raček. Ta raček je najprej zagledal deklico na vozičku in mislil je, da je ta deklica njegova mama, zato je ves čas tekal za njo. Vendar sta starša invalidne deklice nasprotovala, da bi imeli račka doma. Celo odločila sta se, da bosta hčerko dala v zavod.  Če bi bila jaz mama te deklice na vozičku, bi ji pustila imeti račko, saj bi se z njo lažje naučila skrbeti sama zase. V filmu se mi je zdelo žalostno, ko so na poti v Račji raj izgubile račka ter ko je raček moral zapustiti deklici. Všeč mi je bilo, da sta deklici ostali prijateljici, da sta si pomagali, da raček ni ostal v račji reji in da so na koncu našli starše in odšli domov.

Oba filma sta bila poučna, saj smo v obeh filmih videli drugačne otroke, ki so bili veseli tega, kar so imeli. In vsak otrok je imel prijatelja!

Sara Šantej, 6. c

ptice-selivke-small mmptice-selivke2-small

Loading

Accessibility