Obisk Pokljuke

Objavljeno: 7.01.2023 | Avtor: Barbara Košar

V četrtek, 5. 1. 2023, se je skupina učencev OŠ Sava Kladnika Sevnica udeležila ogleda tekme svetovnega pokala v biatlonu za ženske na Pokljuki. To je bilo za nas pravo novoletno darilo, darilo za trud in ustvarjalno skupinsko delo otrok OPB 9 in 10, ki smo s svojim eko plakatom-sliko, Pokljuka zelena za vedno, prepričali organizatorja, da si to športno izkušnjo zaslužimo.

Izpred šole smo se odpravili ob 7.00 z avtobusom. Pot nas je vodila po mirnski dolini mimo Ljubljane, do Bleda in naprej do Pokljuke. Med potjo nam je ravnatelj, g. Aleš Tuhtar, povedal nekaj zanimivosti o gorah, smučiščih, planotah, rekah. Tako smo v živo ponovili snov o Alpskih in Predalpskih pokrajinah. Na Pokljuki smo se razveselili snega. Pogostili so nas s toplim čajem in krofom, za zabavo pa sta poskrbela brata BQL in plesalke.

S svojim plakatom in rekviziti smo glasno navijali za naše biatlonke. Ker smo bili super navijači, smo bili zanimivi tudi za novinarje in zato smo se zvečer že  videli na televiziji pri poročilih.

Dan je hitro minil, saj smo doživeli res enkratno, športno in zabavno izkušnjo.

Učenci OPB 9 in 10

Loading

Accessibility