Obisk Hiše eksperimentov

Objavljeno: 25.03.2019 | Avtor: Darinka Jeraj

Učenci 4. in 5. razreda, ki smo obiskovali naravoslovno dejavnost za nadarjene učence, smo se v soboto, 23. 3. 2019, odpravili v Ljubljano na ekskurzijo.

Zjutraj smo se zbrali pred šolo in odšli na železniško postajo. Po dolgi vožnji z vlakom smo končno prispeli. Peš smo se podali proti Hiši eksperimentov.

Tu sta nas pričakali prijazni demonstratorki, ki sta nam najprej podali navodila za ogled in izvajanje poizkusov v Hiši eksperimentov.

Dogodivščina se je pričela. Samostojno smo izvajali zanimive poizkuse, prav tako pa smo si ogledali še  eksperiment, ki ga je vodila demonstratorka. Naučili smo se, da se kovina krči, če jo močno ohladimo, elastika pa deluje ravno obratno. Dve uri sta zelo hitro minili.

Polni novih doživetij smo hišo zapustili ter se podali v park, kjer smo imeli malico iz nahrbtnika. Ko smo se okrepčali, smo se podali še na krajši sprehod po s soncem obsijani Ljubljani. Občudovali smo velike zgradbe, nad nami pa se je bohotil Ljubljanski grad. Dan smo zaključili v  McDonald’su, kjer smo si privoščili sladoled.

Še nekaj naših vtisov:

  • Vsi eksperimenti so nam bili zelo zanimivi, a najbolj nam je bila všeč postelja z žeblji.

Lara  Marić, Kaja Vilčnik, Lana Vurnek, Vita Mihajlović, Izabela Kobal

  • Zelo nam je bil všeč eksperiment »Več kot ga spišej, bolj se zabiješ« vodenje avtomobila v različnih simulacijah.

Klara Požun in Nejc Lekše

  • Najbolj nama je bilo všeč, ko sva lovila ravnotežje na deski.

Luka Radišek in Lenart Pajk

  • Najbolj so me zabavali mehurčki velikani. Lahko si se pokril z milnim mehurčkom.

Tjaša Jesih

Ta dan je bil res super!

Lana Vurnek in Kaja Vilčnik

Loading

Accessibility