Obisk gasilcev PGD Loka

Objavljeno: 27.10.2022 | Avtor: Martina Trbovc

Na podružnici smo izvedli evakuacijsko vajo v sodelovanju s PGD Loka.

Ob tej priložnosti smo spoznali še delo gasilca, se naučili marsikaj novega, si ogledali gasilko opremo in gasilska vozila. Dan nam bo ostal v lepem spominu.

Na pomoč!

 

V sredo je na naši šoli potekala evakuacijska vaja. Pred vajo smo bili zelo nestrpni. Pet minut pred začetkom je zmanjkalo elektrike. Nenadoma se je oglasil alarm. Hitro smo se postavili v kolono in učiteljica nas je preštela. Mirno smo odšli po stopnicah do varne točke, ki je na igrišču. Ugotovili smo, da smo se vsi zbrali na varni točki. Gasilec je šel v šolo in preveril, ali je varna. Ko je prišel nazaj, je povedal, da je bil samo lažni alarm. Učenci 3., 4. in 5. razreda smo se vrnili k pouku, mlajši pa so ostali na igrišču. Kasneje smo se zamenjali, saj so nas na igrišču pričakovali gasilci.

Po opravljeni vaji so nam gasilci razkazali gasilska vozila in pokazali gasilske uniforme. Videli smo različne pripomočke za gašenje požara – cevi, različne nastavke, sekire, čelade. Vsak je lahko na glavo dal gasilsko čelado. Ko smo jih nosili, so se nam zdele precej težke. Vsem je bilo všeč, ko so prižgali sirene. Bilo je zelo glasno, zvoki so odmevali po celi Loki.

Zahvaljujemo se gasilcem PGD Loka, ker so si vzeli čas, z nami sodelovali pri evakuacijski vaji ter nam predstavili svoje delo in opremo.

Zapisale: članice novinarskega krožka

              

Loading

Accessibility