OBISK FILMSKEGA FESTIVALA FILM NA OKO V KRŠKEM

Objavljeno: 10.10.2016 | Avtor: mlampret

Učenci filmskega krožka in gledališkega kluba OŠ Sevnica smo si odšli v Kulturni dom Krško ogledat dva filma festivala Film na oko.

Prvi film Srečno, Orlo je bil slovenski.  Zelo malo je bilo komunikacije, zato smo ga težko razumeli. Govoril je o smrti dojenčka, ki je zelo pretresla dečkovo družino. Orlo se je zato odločil, da si sposodi dojenčka pri svojem najboljšem prijatelju. Film je bil zelo žalosten in ganljiv.

Drugi film Moja revolucija mi je bil zelo zanimiv. Govoril je o temnopoltem 15-letniku, čigar starši so Tunizijci, živi v Parizu in je po naključju prišel v časopis kot mladi revolucionar. Šele zdaj, ko se je pojavil v časopisu, postane zanimiv sošolki. Med sošolko in njim se splete prva ljubezen. Toda starši se odločijo, da se vrnejo v Tunizijo, in fant ne zmore povedati sošolki, da mora oditi. Všeč mi je, ker je prikazan v najstniškem času in se dotika najstniške tematike, hkrati film prikaže še svet odraslih, in sicer občutja ljudi, ki zapustijo svojo domovino zaradi dela, domovina pa jim za vedno ostane v srcu.  V Krškem sem zelo uživala.

Nives Dobovšek,  9. b

revolucija-smallmmm

srecnoorlo-small

 

 

Loading

Accessibility