Občinsko tekmovanje “Kaj veš o prometu” 2019

Objavljeno: 21.05.2019 | Avtor: Renata Podlesnik

Občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«

Včeraj je bilo na naši šoli 51. občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«. Učence in njihove mentorje so pozdravili in nagovorili naša ravnateljica Mirjana Jelančič, koordinator tekmovanja in predstavnik Občine Sevnica Borut Simončič ter komandir Policijske postaje Sevnica Daniel Žniderič. Pri izvedbi tekmovanja pa je sodelovala še Avtošola Prah Sevnica.

Učenci so morali pokazati teoretično znanje na pisnem ocenjevanju in ga nato uporabiti še v praktičnem delu pri vožnji po sevniških ulicah. Njihovo spretnost na kolesu oziroma s kolesom pa so ocenili na posebnem poligonu pred šolo.

Za našo šolo so tekmovali Žiga Plazar, Blaž Nepužlan, Amadej Krnc, Brin Samec, Klemen Župevc in Žiga Seničar ter na koncu osvojili ekipno tretje mesto.  Drugo mesto je zasedla ekipa  iz OŠ Milana Majcna Šentjanž, zmagali pa so učenci OŠ Blanca. Tudi med posamezniki so bili najuspešnejši Blančani, saj si je zlato medaljo priboril Maj Starič iz OŠ Blanca, ki je kot zmagovalec za nagrado prejel še novo kolo, s tretjim mestom pa je uspeh blanške šole dopolnil Sani Abram. S srebrom med posamezniki se lahko pohvali Maj Zamida iz OŠ Krmelj.

Pri razglasitvi rezultatov se nam je pridružil tudi župan Srečko Ocvirk, ki je pokale, medalje in nagrade tudi podelil. V sklepnem nagovoru pa je poudaril, da je namen tekmovanja predvsem to, da se učenci opremijo z ustreznim znanjem za čim večjo varnost.

Renata Podlesnik Pajk

Loading

Accessibility