NARAVOSLOVNI DAN: DAN ZEMLJE

Objavljeno: 3.05.2020 | Avtor: Darinka Jeraj

V petek, 24. 4. 2020, so imeli petošolci naravoslovni dan. Tokrat je bil povezan z dnevom Zemlje. To leto poteka v znamenju podnebnih sprememb. Učenci so izvedli številne aktivnosti, ki so jih spodbujale k pomembnosti ohranitve našega planeta in izboljšanju življenja na njem.

Na razpolago so imeli sedem dejavnosti: PLANET ZEMLJA, Z GIBANJEM DO ZDRAVJA,  LEPOTE NAŠEGA PLANETA, LIKOVNI IZZIV:  PLANETEK, UREJANJE GREDIC, RECIKLIRANJE – NAKUPOVALNA VREČA, ZDRAVILNE RASTLINE.

Dejavnosti so učenci izvedli samostojno ali pa z družinskimi člani, ker smo še vedno v izolaciji in naše učenje poteka na daljavo.

Kljub temu so povedali, da so se imeli odlično. Še posebej so uživali v urejanju domačih gredic.

Nekaj utrinkov z dneva dejavnosti:

Z gibanjem do zdravja

Šli smo v gozd, kjer je bilo zelo zanimivo. Poslušali smo petje ptic, nekje v daljavi smo slišali brnenje motorne žage. Spomnili smo se, da je to zvok naše žage, saj je ati čistil gozd. To dela že več dni, mi pa mu občasno pomagamo. Ati večkrat prinese kakšnega klopa. Malo naju je z bratom skrbelo, da bi ga dobila tudi midva. Kljub temu je bilo zelo prijetno na sprehodu.

Max in Val

Planet Zemlja

Ljudje smo Zemljo obremenili, ker se je število prebivalstva potrojilo. V tridesetih letih smo porabili tretjino naravnih virov. Planet uničujemo z odpadki, ki se v naravi ne razgradijo, z izpušnimi plini in številnimi drugimi onesnaževalci.

Sama bom pripomogla k izboljšanju zraka tako, da se bom vozila s kolesom.

Lučka

Pozdravljeni,

pošiljam nalogo in nekaj fotografij, ki povedo več kot zmorejo povedati besede. Doma imamo velik vrt in zato velikokrat mamici pomagam pri zalivanju, tako kot vidite na sliki. Ena solata je že zelo velika, ta majhna pa je bila komaj včeraj posajena. Tudi mamici sem pomagal pri sajenju. Imamo pa tudi ameriške borovnice. Zelo so zdrave. Obožujem jih. Komaj čakam, da bo cvetel še bezeg, saj iz bezgovih cvetov vsako leto naredimo bezgov sirup. Na sliki pa lahko vidite tudi, kako pomagam dedku pri izdelavi kompostnika.

Matej

 

Učenci 5. razreda z razredničarkami

Loading

Accessibility