NARAVOSLOVNI DAN 5. razred – Zdravje je moja vrednota

Objavljeno: 13.04.2015 | Avtor: mlampret

Vsi 5. razredi smo v četrtek imeli naravoslovni dan. Zelo smo se ga veselili. Izvedeli smo, da bomo imeli poučne in zabavne dejavnosti.

Imeli smo naslednje štiri dejavnosti: pogrinjek, predstavitev različnih zasvojenosti, gibalno dejavnost, odnos do zdrave prehrane. Nama je bila všeč predstavitev medicinske sestre ga. Valentine Janežič, ki nas je seznanila o zasvojenosti z alkoholom, s cigaretami in drugimi drogami. Pokazala nam je tudi pretresljiv filmček o posledicah uživanja alkohola. Bili sva zelo žalostni, ko sva videli nesrečo, ki se je zgodila zaradi uživanja alkohola. Všeč so nama bile še druge dejavnosti in med njimi tudi joga. Pri jogi smo se zelo sprostili in spoznali nove gibe. Bilo je zabavno in tudi smešno. V zadnji delavnici smo sestavili prehrambeno piramido. Dobro nam je šlo od rok, saj smo že veliko vedeli o uživanju pestre in zdrave hrane. Sklenili sva, da bova vsako jutro zajtrkovali.

Naravoslovni dan nama je bil zelo všeč. Vsem nam je bilo zabavno, zanimivo, poučno in tudi veselo. Vse kar smo izvedeli v delavnicah, nam bo prišlo prav v vsakdanjem življenju. Ta dan nama bo ostal v lepem spominu.

Zapisali: Nika Zupančič in Petra Marolt, 5. b

Loading

Accessibility