Naravno in dišeče z Radeža

Objavljeno: 1.06.2022 | Avtor: Barbara Vidic

Začel se je junij – mesec, ki prinaša sonce, veselje, konec šolskega leta, poletje in počitnice. V Loki smo junij začeli veselo, malce drugače, naravno in dišeče.

 Učenci in učiteljice smo se zjutraj iz megle ob Savi podali malo višje – na Radež. Po prvem vzponu v hrib ni nikogar več zeblo. Uspešno smo premagali vzpone po cesti in gozdu ter prispeli do posestva Kosem, kjer nas je pričakal g. Darko Kosem.

Najprej smo se okrepčali z malico, nato pa smo si ogledali čudovite nasade sivke in smilja. Na poti so nas spremljale omamne dišave zelišč.

G. Darko nam je predstavil, kaj vse pri njih gojijo in delajo, nato  pa smo se razdelili v dve skupini. V prvi skupini so učenci pripravljali dišečo sol, druga skupina pa je spoznavala in nabirala zelišče, iz katerih smo nato skuhali čaj. Skupini sta se seveda tudi zamenjali.

Učenci so si ogledali še čebelnjak, poskusili smo tudi sivkin med in pelod. Čaj, ki smo ga skuhali, je bil dišeč in okusen.

Sledilo je slovo, za konec pa je vsak od nas prejel še ognjičevo milo, da bo naša koža očiščena, pomirjena, negovana in pripravljena na zaključek šolskega leta ter počitnice. 🙂

Pot nazaj v Loko je minila ob sproščenem klepetu, sladkanju z gozdnimi jagodami in hitenju nazaj v šolo, kjer nas je že čakalo okusno kosilo in zaslužen sladoled.

 

Loading

Accessibility