MLADI TEHNIKI SO NAŠA PRIHODNOST- ZMAGA SEVNIŠKIH UČENCEV NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU

Objavljeno: 17.09.2015 | Avtor: mlampret

V nedeljo, 13. septembra 2015, smo se štirje učenci OŠ Sava Kladnika Sevnica odpravili v Ljubljano na 12. državno tekmovanje v elastomobilih.

Na tekmovanju smo bili razdeljeni na dve ekipi. Martin Sešlar in jaz, Žiga Pigac, sva tekmovala z vozilom Vitez, Nik Kragl in Klemen Sladič pa z vozilom Oven. Mentor obeh ekip je bil učitelj Janez Virtič. Na tekmovanje smo prišli eno uro prej, ker smo morali elastomobile testirati v vožnji na 3% klancu.   V prvih poskusih sva z Martinom skoraj obupala, ampak po tehničnem pregledu učitelja je najino vozilo uspešno speljalo.

Na začetku je komisija tehnično pregledala elastomobile in jih ocenila po videzu. Vsaka skupina mladih tehnikov je imela dva spusta in sicer po rdeči in modri progi. V prvem poskusu je najin elastomobil švignil 13 metrov daleč, v drugem poskusu pa se nama ni posrečilo, saj se je vozilo postavilo na zadnjo plat in prepeljalo le skromne tri metre. Z Martinom sva bila kar malo razočarana. Sledila je podelitev nagrad v najdaljši prevoženi razdalji in glede na najbolj domiselno izdelan elastomobil.

Člani strokovne komisije so najprej podelili nagrado za najlepši elastomobil. Ko sva z Martinom zaslišala, da sva prejela prvo nagrado, sva bila zelo vesela. Najin vesel krik je odmeval po vsem Kongresnem trgu. Tudi občinstvu je bil najin elastomobil z imenom Vitez najbolj všeč. Tako sva usvojila kar dvakrat prvi mesti v državi. Izreden uspeh sta dosegla tudi Klemen in Nik, ki sta v tekmovanju najdaljših prevoženih razdalj, z elastomobilom Oven zasedla drugo mesto. Tako je naša šola domov odnesla kar tri nagrade.

V ponos mi je bilo zastopati našo šolo na tem tekmovanju.

Žiga Pigac, 8. c

1122

6

Loading

Accessibility