Mediji o nas – Kako povečati delež lokalnih živil v javnih zavodih?

Objavljeno: 11.09.2017 | Avtor: mlampret
V Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica zunaj razpisa (20 odstotkov skupne vrednosti razpisa, op. a.) kupujejo domače mleko in mlečne izdelke, sveže in sladko zelje, sezonsko in eko zelenjavo, jagode, hruške, jabolka, (eko) grozdje, piro, eko goveje meso, krompir, domač in eko med, domač kruh in kruh iz krušne peči …, je navedla ravnateljica Mirjana Jelančič. V UKC pa predvsem posebne vrste živil za bolnike z alergijami, makrobiotike in živila, »za katera ne moremo vnaprej predvideti, da jih bomo in kdaj jih bomo potrebovali, predvsem pa jih potrebujemo krajši čas«. Ploj je povedal, da kar nekaj štajerskih šol izkorišča možnost izvzetja 20 odstotkov živil iz razpisa in naroča živila lokalnih ponudnikov, pri čemer je opazil, da je teh šol več v urbanem okolju kot na podeželju.

Preberite več na: http://svetkapitala.delo.si/ikonomija/kako-povecati-delez-lokalnih-zivil-v-javnih-zavodih-1885 – svetkapitala.si