MAJSKI DOGODKI V PODALJŠANEM BIVANJU POŠ LOKA

Objavljeno: 27.05.2015 | Avtor: mlampret

Učenci 3., 4. in 5. razreda POŠ Loka, smo imeli v mesecu maju pestrejše dogajanje v podaljšanem bivanju.

Obiskal nas je trener nogometnega kluba Radeče in nam predstavil in pokazal kakšne so priprave, treningi za igranje nogometa. Vadba je potekala na poligonu, kjer smo lahko vsi sodelovali. Bilo je zanimivo in tudi naporno. Trener nas je opozoril, da brez treninga ni uspešnih tekem.

Zelo smo bili veseli, ko se je našemu vabilu prijazno odzvala gospa Marjana Šantej, Sarina babica. Z gospo Marjano smo pekli piškote. Vse smo si pripravili sami. Ko smo gnetli testo, nam je gospa povedala, da so piškoti veliko slajši, če testo gnetemo z rokami, saj dodajamo testu energijo. Najbolj smo uživali, ko smo oblikovali piškote z modelčki in čakali, da se spečejo. Dobili smo recept in smo tudi doma pekli piškote. Gospa Marjana nam je obljubila, da bo še prišla v šolo in bomo skupaj pekli kruh. Komaj čakamo.

Zanimivo je bilo, ko smo izdelovali cvetlice iz krep papirja. Gospa Breda Volarič zelo rada izdeluje cvetlice iz papirja, pri delu zelo uživa in vesela je bila, da nam je lahko pokazala kako poteka izdelava. Večkrat je povedla, da moramo biti pri delu zelo natančni in tudi vztrajni. Čas, ki smo ga preživeli skupaj z gospo Bredo je prehitro minil, vendar nam je pustila nekaj pripomočkov za izdelavo in izdelujemo cvetlice v podaljšanem bivanju. Na svoje izdelke smo zelo ponosni.

V šolskem vrtu zelišča zelo dobro uspevajo. Porezali smo prva zelišča in jih pripravili za sušenje. Delo je bilo zamudno, saj smo morali potrgati veliko majhnih listkov. Sušimo jih v posebnih mrežah na podstrešju. Kuharica nam je obljubila, da se bomo osvežili s čajem, ki je zrasel na našem vrtu.

Tako smo si popestrili bivanje v podaljšanem bivanju, bilo nam je zelo lepo.

Učenci 3., 4., 5. razreda OPB, POŠ Loka

Loading

Accessibility